fbpx
Uutiset

Munamies ja Ihmemaan väki heittivät jäähyväiset lukiolle

Hämeenlinna

Kirpeä pakkaskeli ei säikäyttänyt sen paremmin abiturientteja kuin uteliasta yleisöäkään torstain penkkariajelulta.

-Ei ole yhtään kylmä. Alla on villapaita ja villahousut. Mutta polvet ja pohkeet ovat kipeät. En ole aikoihin tehnyt näin kovaa jalkatreeniä, sketsihahmo Munamieheksi pukeutunut Aapo Kivinen Kaurialan lukiosta sanoi.

Satamäärin kaupunkilaisia kokoontui kylmästä huolimatta ihastelemaan lukulomalle suuntaavien lukiolaisten mielikuvituksellisia pukuja ja hamuamaan kadunvarsille viskottuja karamelleja.

Aivan kaikki eivät olleet Aapo Kivisen kanssa samaa mieltä siitä, ettei pakkanen purrut kuorma-autojen lavoilla matkustaessa.

-Nyt alkavat kyllä sormet ja varpaat olla jäässä. Onneksi pääsimme tuolta jo pois. Koko vaatekerrasto on päällä, sanoivat Liisa Ihmemaassa -teemaan pukeutuneet Veera Kannisto, Anni Levón ja Ida Levón Kaurialan lukiosta.

Kylmissään näyttivät hytisevän myös sombreroon ja panosvyöhön pukeutunut Jani Palonen sekä korttien kuninkaaksi sonnustautunut Tuomo Tertsunen Kaurialan lukiosta.

-Villasukat ja -paidat löytyvät vaatteiden alta, Tertsunen sanoo.

Pientä kylmyyttä valitteli myös Taru sormusten herrasta -elokuvien harmaahapsiseksi Gandalf-velhoksi pukeutunut Antti Vepsä Parolan lukiosta.

-Meillä oli teemana elokuvahahmot, ja Gandalf soveltuu minulle. Minulla oli tähän hattukin, mutta jätin sen pois, koska se olisi kuitenkin lentänyt päästä. Takki ja hanskat ovat alla, Vepsä kertoi.

Eräs toinen Parolan lukion abi sen sijaan ei varmasti palellut.

-Tämä on tosi lämmin, ilmoittaa näyttävän leijonapuvun sisältä kurkistava Niina Rihkanen.

Totuttuun tapaan abeja kuljettaneet autot kiersivät Hämeenlinnan toria muutaman kerran, ennen kuin abit purkautuivat torille. Lukiolaiset olivat kirjoittaneet kyltteihin ja kankaisiin tänäkin vuonna erilaisia enemmän tai vähemmän ajankohtaisia iskulauseita.

Eräässä autossa kiiteltiin vitsikkäästi Wikipediaa vuosista 2008-2011, toisen auton teemana oli Facebook, josta kyltin mukaan “52 abia tykkää”. Elokuvat olivat tänäkin vuonna suosittu aihelma, esimerkiksi elokuva Kunniattomat paskiaiset oli valittu erään auton teemaksi. (HäSa)

Menot