fbpx
Uutiset

Murphyn laki vie vankien matkapuhelimet

Vankien kännykät luokitellaan Britanniassa turvallisuusriskiksi. Niiden etsimiseen ja takavarikoimiseen erikoistunut Murphy-koira aloitti työnsä brittivankiloissa maanantaina.

Murphy on 15 kuukauden ikäinen englanninspringerspanieli. Sen työmaana on kokonaista 13 vankilaa. Vankeinhoitolaitos nappasi Murphyn koulutukseen löytöeläinkodista.

Murphy on todennäköisesti maan historian ensimmäinen kännyköiden jäljittämiseen pystyvä koira.

Rattijuopumuslaki ajaa tshekit alkoholittoman oluen litkijöiksi

Tshekin kiristynyt rattijuopumuslaki on selvästi kasvattanut maan alkoholittoman oluen markkinoita. Uusi laki tuli voimaan heinäkuun alussa. Sen jälkeen alkoholittoman oluen myynti päivittäistavarakaupoissa on lisääntynyt 81 prosentilla.

– Tshekit yrittävät elää terveellisemmin, maan olutteollisuuden kattojärjestön johtaja Jan Vesely tiivistää.
Tshekit juovat keskimäärin 160 litraa olutta vuodessa. Luku on yksi maailman korkeimmista.

Jan Vesely olettaa alkoholittoman oluen kasvattavan markkinaosuuttaan edelleen. Hän ennustaa, että alkoholitonta olutta myydään Tshekissä kolmen vuoden kuluttua kolminkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Taloustieteiden opiskelijat huijaavat eniten

Taloustieteiden opiskelijat huijaavat tenteissä ja muissa opinnäytteissä enemmän kuin muiden alojen opiskelijat, kertoo yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten opiskelijoiden käyttäytymistä kartoittanut tutkimus.

Tutkijoiden syynissä oli 5 300 opiskelijaa. Taloustieteiden opiskelijoista 56 prosenttia myönsi huijanneensa opinahjoaan viime vuoden aikana. He perustelivat epärehellisyyttään sillä, että huijaaminen ja vilppi kuuluvat liike-elämään.

Huijauslistan kakkosena ovat teknisten alojen opiskelijat 54 prosentillaan. Tulevista lääkäreistä huijaamisen syyllistyi 49 prosenttia, tulevaisuuden juristeista 46 prosenttia.

Taiteita opiskelevista oli vilppiä harrastanut 43 prosenttia.

Rehellisintä väkeä ovat sosiaalialan ja humanististen tieteiden opiskelijat. Heidän vilppiprosenttinsa on 39.
Tähän joku ilkeämielinen tietysti lisää sosiaalialan ja humanististen tieteiden tenttien olevan niin helppoja, ettei niissä pahemmin tarvikaan luntata. Alojen opiskelijat lienevät jyrkästi eri mieltä.

New Jerseyn Rutgers-yliopiston tutkimusryhmän vetäjä Donald McCabe epäilee, että todelliset huijausprosentit ovat vielä vielä suuremmat kuin tutkimusraporttiin kirjatut.

STT

Menot