Uutiset

Murskavoitolla tauolle

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten peli kulkee tällä hetkellä mainiosti. Sunnuntaina Kerho otti jääkiekon SM-sarjassa kahdeksannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Hämeenlinnassa Metritiski-areenassa vierailleen KalPan murskanumeroin 11–1 (3–1, 2–0, 6–0).

Kerhon tehoista vastasi erityisesti joukkueen ykkösketju Katja Nurmesniemi–Riikka Noronen–Maija Otamo. Otamo hurjasteli kuopiolaisten kustannuksella kypärätempun ja kolme syöttöä. Hän nosti samalla neljän edellisen ottelun pistesaldonsa hurjiin lykemiin 9+7=16. Kippari Noronen jäi laituristaan sunnuntaina vain yhden syöttöpisteen päähän ja kolmen ottelun pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon palannut Nurmesniemikin teki maalin ja syötti kolme.

– Alku oli vähän hankalaa, mutta sitten pääsimme peliin mukaan ja vastustaja jäi jalkoihin. Luistelimme kovempaa, summasi ottelua HPK:n kapteeni Noronen.

Hän on myönsi, että kentällä on kivaa, kun yhteispeli ketjukavereiden kanssa toimii.

– Tänään onnistuimme. Otamon kanssa on hyvä pelata ja saimme tähän otteluun vielä Kengun (Nurmesniemi) takaisin mukaan, joten vanha kenttä oli taas kasassa. Ensimmäinen erä oli vielä hakemista, mutta sen jälkeen päätimme alkaa pelata, keskushyökkääjä sanoi.

Mainio joukkuehenki

Noronen painotti, että Kerhon naisten joukkuehenki on tällä hetkellä erinomainen.

– Kopissa on todella hyvä meininki ja joukkuehenki. Lähdemme jokaiseen peliin sillä asenteella, ettemme anna yhtään periksi vaan jatkamme voittoputkea. Kaikki antaa kaikkensa. Joukkuehenki on kuitenkin se isoin juttu. Se on kasvanut nyt mainioksi.

Kapteenin mukaan alkukauden vaikeudet paransivat henkeä.

– Peli oli kankeaa ja lisäksi meiltä vietiin kerran pisteet pois. Se harmitti kaikkia, mutta päätimme sen jälkeen alkaa pelata. Syksyllä on aina vähän hankalampaa, koska joukkueen uusi. Olemme hitsautuneet onneksi nopeasti yhteen.

Norosen mielestä Kerholla on mahdollisuus mihin vain.

– Tavoitteet eivät voi olla heikommat kuin viime kaudella, vaan korkeammasta sijasta kannattaa haaveilla, Noronen sanoi.

Se tarkoittaa loppuottelupaikkaa, sillä HPK oli viime kauden päätteeksi kolmas.

Puolustukseen tarkkuutta

HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen haluaa omiensa puolustuspeliin lisää tarkkuutta.

– Tuloksellisesti olemme tietysti tyytyväisiä, mutta pitää nähdä myös tuloksen taakse. Jos KalPan ja Kärppien nuoret hyökkääjät vievät pakkejamme 1–1-tilanteissa, miten käy kärkijoukkueita vastaan. JYP ja Blues ovat seuraavat mittarit, joissa meidän tasomme oikeasti nähdään. Onneksi meillä on kolme viikkoa aikaa hioa asioita, Julkunen sanoi.

HPK:sta tehoilivat ykkösketjun ohella 1+2-pisteet saalistanut Kristina Brown, 1+1-tehot merkkauttanut Hanna Honkonen, joukkueen toisen maalin tehnyt Emmi Leinonen ja syöttöpisteille yltäneet Marjut Klemola (0+2), Elina Heikkinen (0+2) ja Noora Jaakkola. Kiira Laine torjui Kerhon maalissa 33 kertaa. (HäSa)

Asiasanat