Uutiset

Murtunut Erik Haula: Pääsimme pitkälle, mutta vajaaksi jäi - Washington vei historiansa ensimmäisen Stanley Cupin

Las Vegas
08.06.2018, 08:20

Urheilu-uutiset

Las Vegasin kakkosketjua johtaneen Erik Haulan tunnelmat olivat maassa, kun täydennysjoukkueen satumainen kausi päättyi tappioon. Joukkue eteni koko kauden yllätyksestä toiseen, mutta voimat ja taidot eivät riittäneet Washingtonia vastaan kamppailussa Stanley cupista.
– Olimme tosi hyvä joukkue, ja meillä oli tosi hyvä maalivahti. Kukaan muu ei meihin uskonut, mutta me uskoimme toisiimme, Haula pohdiskeli uransa hienointa pelikautta pettymyksen keskellä.
– Kausi oli hieno. Pääsimme pitkälle, mutta vajaaksi jäi silti. Fiilis jäällä oli tunteikas, kun kaikki oli ohi.
Haula haki ääni väristen sanoja, kun hän yritti pukea tunteitaan sanoiksi.
– Vaikea näitä fiiliksiä on kuvailla, vaikea prosessoida. On tämä kova paikka. Harmi.

Kokonaisuus ratkaisi

Finaalisarja päättyi Washingtonin mestaruuteen otteluvoitoin 4-1. Haulaa harmitti eniten ottelut ja tilanteet, joissa Vegas ei yltänyt tasolleen.
– Kesän aikana tulee varmasti katsottua kakkos- ja nelospelit. James Neal sanoi jo ennen sarjan alkua, ettei kukaan halua fiilistä, jossa joutuu miettimään, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Se on se surkein mahdollinen fiilis, ja juuri se tästä jäi käteen, Haula huokaili.
Tappion syyt Haula löysi kokonaisuudesta. Vastustaja hallitsi loppuottelusarjaa hienokseltaan alusta loppuun.
– Pienestä oli kiinni, mutta vastustaja oli meitä parempi. Tekivät maaleja paremmin ja puolustivat paremmin, Haula tunnusti menemättä yksityiskohtiin.
Haula, 27, pelasi uransa ylivoimaisesti parhaan kauden. Hän kohensi runkosarjassa piste-ennätyksensä 55:een, maaliennätyksensä 29:ään ja syöttöennätyksensä 26:een. Pudotuspeleissä hän iski 20 pelissä tehot 3+6.

”Aleksanteri Suuren” onni

Kyseessä on Washingtonin 44-vuotisen taipaleen ensimmäinen mestaruus.
– Tämä on uskomatonta. En tiedä, mitä sanoa. Tämä on vain niin uskomatonta, Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin kommentoi voittoa tuoreeltaan NBC:lle.
– Olen onnellisin ihminen. Olen niin onnellinen joukkuetovereideni puolesta, Ovetshkin jatkoi.
Mestaruuden ratkaisseen ottelun avausmaali syntyi vasta toisessa erässä. Avausmaalin laukoi Washingtonin Jakub Vrana, kun toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Las Vegasin Nate Schmidt kuitenkin tasoitti tilanteen 1-1:een joitakin minuutteja myöhemmin. Vajaan minuutin päästä maalia juhli puolestaan Washingtonin maalitykki Ovetshkin. Tilanteen toistamiseen tasoitti toisen erän 12. minuutilla Las Vegasin David Perron.
Las Vegas nappasi vielä toisen erän lopulla johtoaseman, kun Reilly Smith laittoi kiekon maaliin erän viimeisellä minuutilla.

Tanskalainen Eller iski ratkaisevan maalin

Kolmannen erän ensimmäinen maali nähtiin erän yhdeksännellä minuutilla, kun Devante Smith-Pelly tasoitti tilanteen 3-3:een. Washingtonin neljännen maalin laukoi puolestaan tanskalainen Lars Eller, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia.
Las Vegasin maalilla ollut Marc-Andre Fleury torjui 29 kertaa. Washingtonin Braden Holtbylle torjuntoja kertyi 28.
Las Vegas voitti finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sen jälkeen Washington oli parempi neljästi peräkkäin.
Washington on kerran aiemmin historiansa aikana yltänyt edes finaalisarjaan asti. Joukkue selvisi finaaleihin asti viimeksi vuonna 1998, jolloin se hävisi Detroit Red Wingsille suoraan neljässä pelissä.

https://www.nbcsports.com/video/alex-ovechkin-stanley-cup-i-dont-know-what-say-its-unbelievable
https://www.nbcsports.com/video/alex-ovechkin-stanley-cup-i-dont-know-what-say-its-unbelievable

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic