Uutiset

Museovirasto irtisanoi työntekijöitään

Museovirasto on irtisanonut 17 työntekijäänsä, jotta toiminta saadaan sopeutettua kolmen miljoonan euron budjettivähennykseen. Säästöt supistavat myös Hämeen linnan aukioloaikoja ja kesätyöntekijöiden määrää.

Lisäksi 15 avoinna olevaa tehtävää lakkautetaan, kiinteistömenoja karsitaan irtisanomalla toimisto- ja varastotilojen vuokrasopimuksia ja kymmenen ihmistä siirtyy eläkkeelle. Myös Kansallismuseon määräaikaisten työntekijöiden määrä vähenee.

Hämeenlinnan toimipisteessä säästöt eivät suoraan johda irtisanomisiin.

Suomen kansallismuseon yli-intendentin Lea Värtisen mukaan säästöt tulevat vaikuttamaan Hämeen linnan aukioloaikoihin.

-Kesällä linnan aukioloaika lyhenee tunnilla päivässä ja syksystä alkaen linna on aina maanantaisin kokonaan suljettuna, Värtinen kertoo.

Myös määräaikaisten työntekijöiden väheneminen vaikuttaa linnan toimintaan. Ensi kesänä linnassa työskentelee 3-5 kesätyöntekijää vähemmän kuin aikasempina kesinä.

Ei lomauttamisia tänä vuonna

Museovirastosta on vuoden 2006 jälkeen vähennetty henkilöstöä lähes sadan henkilötyövuoden verran.

Viraston mukaan lomauttamisiin ei tänä vuonna ole tarvetta, jos lomarahojen vapaaksi vaihdolla saadaan riittävästi säästöjä.

Museoviraston henkilökunta vaati pari viikkoa sitten lisäbudjetista kolmea miljoonaa euroa irtisanomisten välttämiseksi.

Työntekijöiden mukaan leikkaukset vaarantavat Suomen kulttuuriperinnön hoidon ja ovat vastoin hallitusohjelman henkilöstö- ja kulttuuripoliittisia linjauksia.

Museoviraston yhteistoimintaneuvottelut uhkasivat aluksi johtaa 40 työntekijän irtisanomiseen ja koko henkilöstön lomauttamiseen. (STT-HäSa)

Mainos