Uutiset

Museovirasto jakaisi Linnankasarmin asuintalon kahtia

Linnankasarmin asuinrakennuksissa peruskorjaussuunnitelmat etenevät kitkaisesti. Kruunuasuntojen suunnitelmissa on ollut peruskorjata asuntoja Linnankasarmin rakennus 13:een.

Museovirasto ehdottaa suunnitelmiin kuitenkin suuria muutoksia. Kruunuasuntojen kehitysjohtaja Juhani Solkinen sanoo, että museoviraston kanta panee suunnitelmat kokonaan uusiksi. Mitä tehdään, sitä ei ole vielä ehditty pohtia.

Rakennus 13 on venäläisaikana 1910-luvulla rakennettu. Se on suojeltu asetuksella. Kruunuasuntojen suunnitelmissa oli saneerata sinne saunallisia asuntoja.

Museoviraston mukaan rakennuksen sisätilat ovat poikkeuksellisen laajasti säilyttäneet historiallisen interiöörinsä.

Museovirasto esittää, että rakennus jaetaan pystysuunnassa kahtia. Toisella puolella ei tehdä huoneistokohtaisia saunoja ja tilajako säilytetään mahdollisimman pitkälle alkuperäisenä. Kevyiden väliseinien ja uunien purkamista vältetään. Puulattiat säilytetään.

Toisella puolella asunnot taas rakennettaisiin Kruunuasuntojen suunnitelmien mukaisesti. Museovirasto ei myöskään innostu ullakkorakentamisesta. Se kuitenkin korostaa, että rakennuksen peruskorjaaminen asuinkäyttöön tukee koko Linnankasarmin arvokkaan kokonaisuuden suojelutavoitteiden toteutumista.

Päivän lehti

4.4.2020