Uutiset

Musiikki on syönyt Yle Puheen suosiota: kuuntelijamäärä putosi reippaasti, mutta kanava pitää kiinni päätöksestään

Musiikin tuominen Yle Puheen ohjelmien sekaan vaikuttaa vikatikiltä. Uudistuksen jälkeen kanavan kuuntelijaluvut ovat pudonneet.

Helmikuussa Yle Puheen viikkotavoittavuus oli Finnpanelin kansallisen radiotutkimuksen mukaan lähes 700 000 kuuntelijaa. Uudistuksen jälkeen määrä putosi vajaaseen 500 000:een. Kesäkuussa viikkokuuntelijoita oli 428 000.

Kanava ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi perumassa musiikkilinjaustaan, kertoo Yle Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes.

Musiikin tuominen joihinkin ohjelmiin oli osa helmikuun lopulla voimaan tullutta kanavauudistusta, jonka tarkoitus oli lisätä Yle Puheen suosiota erityisesti sen tärkeimmässä kohderyhmässä eli 30–45-vuotiaissa.

– Helmikuun lukemia nostivat talviolympialaiset, muun muassa jääkiekon suorat lähetykset. Muutenkin tapahtumaurheilu, esimerkiksi SM-liigan huipennus, näkyy selvästi Yle Puheen kuulijamäärissä, Junes huomauttaa.

Paljon negatiivista palautetta

Junes myöntää, että kanavan musiikkiuudistus on kirvoittanut kuulijoilta paljon ja voittopuolisesti negatiivista palautetta.

– Musiikki on kuitenkin rajattu vain tiettyihin ohjelmiin. Musiikkia kuullaan arkisin noin 20 kappaletta päivässä. Se on aika maltillinen määrä, hän toteaa.

– Toki ymmärrän, että niistä, jotka ovat paenneet musiikkia Yle Puheelle, musiikin pienikin lisäys voi tuntua epämieluisalta.

Musiikin määrää ei olla näillä näkymin myöskään nostamassa, ohjelmajohtaja kertoo.

Juneksen mukaan Yle Puheella kuullaan lähinnä sellaista uutta nousevaa kotimaista musiikkia, joka jää katveeseen muilla valtakunnallisilla kanavilla, sekä “vaihtoehtoisempaa nostalgiaa”, esimerkiksi 90-luvun tunnettuja indie pop -kappaleita.

Ohjelmajohtaja Junes kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla syksyä, jolloin kanavalle palaavat muun muassa Ruben Stillerin, Perttu Häkkisen ja Jari Sarasvuon ohjelmat.

– Silloin olemme taas täydessä iskussa.