Uutiset

Musikaalissa kamppaillaan juna-aseman puolesta

Lammin lukion tämänkeväinen musikaali Hyvät, pahat ja junat kertoo rautatieasemasta ja siellä tapahtuvasta kamppailusta pienen aseman säilyttämiseksi.

Musikaali on vienyt paljon koko ryhmän aikaa, mutta on tiedottaja Sonja Sipposen mukaan antanut myös paljon takaisin lukiolaisten havaitessa esityksen muodostuvan koko ajan valmiimmaksi ja valmiimmaksi. Vielä on kuitenkin suurin rutistus edessä, sillä esitykset ovat ensi viikolla.

Lukiolaiset ovat tehneet kaiken musikaalissa tarvittavan itse: lavasteet, puvut, käsikirjoituksen ja musiikin sekä hoitaneet rahoituksen. Nuoria mukana on 40, jotka kaikki ovat lukion kakkosluokkalaisia.

Ohjaava opettaja Teppo Koskinen on auttanut prosessissa, sillä hänellä on edellisiltä vuosilta paljon kokemusta. Hän muun muassa ohjaa musikaalin sekä toimii neuvonantajana.

Musiikkia on esityksessä laidasta laitaan, hevistä tangoon. Kaikki kappaleet ovat myöskin itse sanoitettuja, sävellettyjä ja sovitettuja muutamaa lainakappaletta lukuun ottamatta.

Tänä vuonna on Lammin musikaaliperinteen 25. juhlavuosi.

Hyvät, pahat ja junat saa ensi-iltansa torstaina 14. huhtikuuta kello 19 Lammin Hakkala-hallissa. Muut esitykset ovat 15.4. ja 16.4. samaan aikaan. (HäSa)