Uutiset

Musta hetki Kerhon turma

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten SM-liigajoukkue hävisi tämän kevään pudotuspelien avauksessa lahtelaiselle Pelicansille huonon toisen erän lopun takia. HPK hävisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen (villikorttikierros) avausottelun 0–2 (0–0, 0–2, 0–0).

Pelicans johtaa otteluvoitoin 1–0. Puolivälieriin pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa. Joukkueiden seuraava kohtaaminen on lauantaina Lahdessa, jolloin sarja on Pelicansille katkolla. Mahdollinen kolmas koitos on sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Minuutti muutti kaiken

HPK kaatui ratkaisevasti heikkoon toisen erän loppuun. Pelicansin ykköstrio Aatu Viljanen (2+0), Hannes Björninen (0+2) ja Taavi Vartiainen (0+2) värkkäsi kaksi maalia 35 sekunnin välein.

Voittomaaliksi jääneessä Viljasen avausmaalissa Kerhon viisikko pelasi jo hyökkäyspäästä huonon vaihdon. Viljasen sinettiosuma puolestaan syntyi hyvällä ja tarkalla kudilla yläkulmaan ohi Kerhon maalivahdin Henri Viitalan.

– Yksi minuutti voi kaiken muuttaa. Meiltä puuttui viimeinen silaus. Olisi vaadittu jämäkkää tekemistä hyökkäysalueen maalinedustalla, sanoi HPK:n valmentaja Olli Salo.

Viitala torjui toisessa erässä kolme laukausta, kun Pelicansin Janne Juvonen venyi samassa erässä 13 pelastukseen. Nuorten MM-kultajoukkueen kolmosvahti torjui yhteensä ottelussa 31 kertaa ja piti nollapelin

Jämäkkyyttä maalinedustalle

Kerhon kapteeni Joona Monto järjesti kakkoserässä loistopaikan Miska Alakoskelle. Myös Ismo Nikkisellä oli parikin tilannetta, mutta tulosta ei tullut. Muitakin tekopaikkoja oli riittämiin.

– Juvosen hyvyyttä ja meidän tehottomuutta. Paikkoja oli, mutta turha on jossitella. Pitää laittaa kiekko sisään, Salo sanoi.

– Nollalla maalilla ei voi voittaa. Ylivoimaa meidän on saatava paremmaksi. Kahden miehen ylivoimalla saatiin sentään luoduksi paikkoja, Salo sanoi.

Viime keväänä seurahistorian ensimmäisen A-nuorten SM-kullan vienyt HPK on nyt selkä seinää vasten, mutta se on yhä hyvä puoli, että omilla voitoilla pelit jatkuvat puolivälieriin asti.

Pelicans on varmasti tiukka vastus lauantaina kotikentällään, mutta lahtelaisjoukkue ei ole suinkaan lyömätön ryhmä. Pelicans on kyllä raamikas poppoo, mutta se ei kaikkea ratkaise.

– Se on pääasia, että pelit jatkuvat, Salo tiivisti.

HPK:n nuorten ryhmää vahvisti myös liigamiehistön Juuso Vainio. Kerhon nuorten terveystilanne on viimein poikkeuksellisen hyvä. Eikä kukaan tipahtanut ryhmästä torstain tiimellyksenkään aikana. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020