Uutiset

"Mustana hevosena hyvä lähteä liigakauteen"

Eipä kovin moni ns. asiantuntijoista usko HPK:n mahdollisuuksiin tälläkään liigakaudella. Toisaalta se ei ole järin suuri ihme. HPK lähtee kauteen toiseksi pienimmällä pelaajabudjetilla. Takana on vain liigatulokas Vaasan Sport.

Kerhon päävalmentajaa Pasi Arvosta kauden alla esitetyt arviot HPK:n lopputuloksesta lähinnä naurattavat.

– Joka vuosi sama homma. Mutta eihän siinä mitään. Mustana hevosena on hyvä lähteä kauteen, sanoo Arvonen.

Arvonen itse aloittaa liigan ensimmäisen kerran päävalmentajana. Hänhän tuli Kerhon peräsimeen kesken viime kauden ja jatkoa tuli Vesa Viitakosken ja Kari Lehtosen kanssa, kun homma sujui ihan kivasti.

– Luottavaisin mielin olen. Harjoituskausi meni hyvin. Olemme saaneet peliä eteenpäin, vaikka harjoituspelien tulokset olivat mitä olivat.

Arvonen muistuttaa, että HPK:n viime kauden runko hajosi ”aika totaalisesti.”

– Tärkeintä on saada taas kaikki pelaajat samalle kartalle. Sen eteen tehdään vielä pitkään hommia. Joka tapauksessa meille on hommattu kavereita sillä silmällä, jotta joukkue pelaa samanlaista lätkää kuin viime keväänä. Se on lähtökohta, mutta vielä sen eteen on tehtävä paljon töitä.

Viime keväänähän HPK oli Liigan sensaatio. Se nousi takaa säälipleijareihin runkosarjan lopun kahdeksan ottelun voittoputkellaan. Sen jälkeen voittoputki jatkui – ja Kerho suisti Jokerit kahdeksan parhaan joukosta. Vasta puolivälierissä Oulun Kärpät oli hämeenlinnalaisille liian kova pala. Ja Kärpäthän oli sitten myös maan viime kauden mestarijoukkue.

Omissa ei soi

Harjoituspelienkin perusteella HPK:lla on jo monta palasta loksahtanut kohdalleen. Kerholle ei ole kovin helppo tehdä maalia. Sen kokivat myös KHL-vastukset.

– Maalivahtiosastoon (Juuse Saros, Joni Myllykoski) olen tosi tyytyväinen. Molemmat pystyvät pelaamaan erittäin hyvin ja voittamaan meille pelejä.

– Myös puolustus on aika hyvällä mallilla. Sen runkohan säilyi. Nuoria kavereita ajetaan sisään kokeneiden miesten rinnalla, Arvonen kertoo.

Yksi on kuitenkin poissa. Marko Tuulola päätti pelaajauransa. HPK:ssa on kuitenkin heti uusi Tuulola, Markon poika Joni Tuulola on yksi Suomi-kiekon tulevista tähdistä.

– Markollahan oli ihan mieletön kokemus. Valmennukselle se oli hyvä asia. Nuoria pelaajia oli helppo pistää Markon rinnalle pelaamaan. Joni on hyvä kiekollinen puolustaja. Nuoruuden innokkuus paistaa vielä otteista. Jonin kanssa on oltava kärsivällinen. Hän on vielä fysiikan osalta raakile. Nuoren miehen fysiikka on saatava sille tasolle, että hän pystyy pelaamaan 60 ottelun liigan hyvin läpi, Arvonen arvioi.

Hyviä hankintoja

Harjoituspeleissä HPK teki kitsaasti maaleja, mutta ehkä nekin antoivat odottaa vain liigaa. Joka tapauksessa Arvonen on tyytyväinen joukkueen hyökkäyspään hankintoihin.

– Meille on tullut kokemusta ja taitoa. Odotan Marek Viedenskyltä ja Zach Hamillilta hyvää kautta ja paljon tehoja. Kummatkin ovat sopeutuneet joukkueeseen tosi hyvin. Viedensky on ollut täällä ihmeissään, kun on saanut tällaisen mahdollisuuden, ja vielä asua kaupungin keskustassa ja metsän vieressä.

– Eero (Somervuori) on pelannut tosi hyvin harjoitusotteluissa ja toivon hänelle onnistumisia. Paajanen (Otto) ja Koivisto (Juha) ovat olleet myös pirun hyviä. Hienoa olisi, jos he saisivat heti myös pisteitä. Se ruokkisi kavereita.

HPK:n terveystilanne on liigan kynnyksellä hyvä. Sivussa ovat vain Petteri Nikkilä ja Ville Järveläinen.

– Nikkilä on poissa lokakuun alkuun. Järveläinen on jo harjoituskunnossa kevään olkapääleikkaustensa jälkeen. Hän ei ole kuitenkaan pelannut pelin peliä pitkään aikaan.

HPK:n materiaali vaikuttaa aika tasaiselta ja laajalta. Arvosella on käytössään kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja hyökkääjiä viiden ketjullisen verran.

Ja vaikka harva uskoo Kerhoon, niin Kerholla itsellään usko hyvään kauteen ei horju.

– Uskon, että meillä on mahdollisuus suoraan play off -paikkaan (kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa). Tavoitteena on päästä mukaan pudotuspeleihin (kympin sakkiin), se on sellainen minimitavoite, Arvonen tuumaa.

Avaus Lahdessa

HPK avaa Liigan perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Ensimmäisen kotiottelunsa HPK pelaa lauantaina Tampereen Ilvestä vastaan.

– Hyvä startti kaudelle. Ei tarvitse fanienkaan kauas matkustaa. Tasaisia viikonlopun pelit varmasti ovat.

Arvonen odottaa muutenkin mielenkiintoista ja tasaista liigaa.

– Huikeita satsauksia tehneet Lukko, TPS ja Kärpät sekä loistavasti CHL:ssä pelannut HIFK ovat suosikkeja. Muut tulevat tasaisesti perässä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic