Uutiset

Mustat minuutit ratkaisivat

Jääkiekossa peli voi kääntyä nopeastikin, kuten HPK sai tiistaina Tampereen Hakametsässä huomata. 2–1-johdossa toiseen erään lähtenyt joukkue uinui johtoasemansa muutamassa minuutissa. Ilves teki kolme maalia, käänsi pelin itselleen ja voitto lopulta numeroin 5–2 (1–2, 3-0, 1–0).

Tommi Kivistö tasoitti ensin ylivoimalla, Steven Zalevski huudatti kotiyleisöä vain 15 sekuntia myöhemmin ja Patrik Moisio päätti Ilveksen tehohetken parin minuutin päästä 4–2-osumalla. HPK vaihtoi jo 3–2-tilanteessa maaliin Juuse Saroksen Joni Myllykosken tilalle.

– Ylivoimamaalin jälkeen ei ollut vielä hätää, mutta maalin jälkeinen vaihto on aina tärkeä. Se pitäisi hoitaa kunnialla loppuun. Nukahdimme ja mies unohtui tolpille. Sellaista paikasta vastustaja yleensä tekee, Kerhon puolustaja Jyri Niemi mietti.

Työteliäs ja taitava joukkue

HPK johti avauserän jälkeen Jesse Saarisen ja Zach Hamillin (1+1) osumilla. 4–2-asemassa sillä oli lukuisia maalipaikkoja, mutta Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää teki tyhjäksi niin Eero Somervuoren, Otto Paajasen, Craig Schiran kuin Tuomas Vänttisenkin yritykset. Somervuori laukoi kerran tolppaankin.

– Rehellisesti pitää sanoa, että olimme ensimmäisessä erässä pelillisesti jäljessä, vaikka johdimmekin peliä. Ilves luisteli paremmin kuin me. Saimme peliä paremmin käyntiin kolmannen erän loppua kohden, mutta maalivahti oli toisessa päässä mies paikallaan.

Ilves on ollut tällä kaudella HPK:lle hankala vastus. Se on voittanut kaikki joukkueiden kolme kohtaamista ja vienyt pisteet puhtaasti 9–0.

– Ilves on työteliäs joukkue, kuten mekin. Sillä on taitavia poikia. Meidän pitäisi löytää lääkkeet, millä Ilvestä ja sen pelityyliä vastaan pitäisi pelata, eikä välttämättä pelata silloin omaa peliä, Niemi aprikoi.

Miehet käyvät vähiin

HPK:n kokoonpanosta puuttuivat tiistainakin jo lauantaina huilanneet Marek Viedensky, Saku Salminen ja Joni Tuulola. Lisäksi iltapäivällä kokoonpanoon merkitty puolustaja Antti Bruun ei lopulta ollut pelikuntoinen. Kaiken pahan lisäksi Heikki Liedes loukkaantui toisessa erässä, eikä pystynyt jatkamaan ottelua loppuun.

– Hänen tilannettaan tutkitaan keskiviikkona. Meidän täytyy ottaa kohta lisää A-junnuista miehiä, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen harmitteli loukkaantumissumaa.

Arvonen päivitteli Kerhon toisen erän pelaamista.

– Ajatukset ovat sekavat. Aloitimme huonosti, mutta se oli myös Ilveksen hyvyyttä. Toinen erä oli se murheenkryyni. Kolme maalia omiin ei ole hyväksyttävää. Kolmannessa erässä meillä oli maalipaikkoja tasoittaakin. Molemmilla oli otteluissa hyviä ja huonoja jaksoja. Me emme pystyneet hyödyntämään saamiamme maalipaikkoja.

Viime aikoina mainiosti pelannut Ilves nousi jo sarjataulukossa neljänneksi. Ennen tiistain kierrosta kolmantena ollut Kerho lipsahti tappiolla kuudenneksi. Liigan tasaisuudesta kertoo, että HPK on tiistaina hävinneestä sarjakärjestä Lukosta vain kolmen pisteen päässä. Silti väliin mahtuu neljä joukkuetta.

Kerho jatkaa pelejään torstaina kotiottelulla JYPiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat