fbpx
Uutiset

Muutama minuutti kaiken ratkaista voi

Hämeenlinnalaisjoukkueet majailevat jalkapallon Kakkosen sarjataulukossa aivan eri puolilla, mutta lauantaina kauden toisessa paikallisottelussa meno oli tasaista. Päätösvihellyksen kiiriessä Kaurialan stadionilla Hämeenlinnan Härmä joutui kuitenkin toteamaan FC Hämeenlinnan paremmaksi maalein 2–0.

Joukkueiden tasoero näkyi ottelussa FC Hämeenlinnan hienoisena painostuksena, mutta Härmä onnistui pinnistelemään mukana aina ensimmäisen jakson lopulle asti.

Sitten ottelu ratkottiinkin muutamassa hetkessä. Ensin osui FC Hämeenlinnan Jere Suomalainen kulmapotkun jälkitilanteesta 41. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin Miro Purosto pyssytti rangaistusalueen rajalta pallon toistamiseen Härmän Tommi Viikin selän taakse.

– Ihan hyvin pysymme kärkijoukkueiden perässä, mutta harmittavasti peliin osui taas tuollainen musta hetki, kommentoi Härmän Ilkka Turunen pelin jälkeen.

Mies itse joutui jättämään kentän toisella jaksolla jalkavamman vuoksi.

– Kaverin polvi osui reiteen ja tuli niin sanottu puujalka. Toivottavasti pystyn kuitenkin jo seuraavassa ottelussa pelaamaan, Turunen sanoi.

Boksin valtiaat

FC Hämeenlinna oli vastustajaansa vahvempi etenkin rangaistusalueiden sisällä. Omassa päässä joukkueen puolustus siivosi tyylikkäästi Härmän yritykset ja molemmat maalitkin syntyivät kuudentoista viivan sisäpuolelta.

– Usein maalit tehdään siltä alueelta ja tänään olimme siellä parempia, kiitteli FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa.

Täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan omiensa suoritukseen ollut, vaikka tärkeä voitto irtosikin.

– Tämä oli tiukka ottelu. Pelimme oli vähän nihkeää, aivan kuten kenttäkin. Ilman kastelua tai sadetta pallo ei täällä liiku. Yritin korostaa pelaajille koko pelin ajan, että syöttöjen pitää olla kovia, mutta viesti ei aina mennyt perille.

Ottelun ensimmäisen maalin tehneen Suomalaisen ajatukset ottelusta olivat valmentajan kanssa samansuuntaiset.

– Ei tämä mikään hyvä peli ollut. Emme olleet ihan parhaimmillaan tänään. Omassa maalissani pääsin aika hyvin vetämään alakulmaan ja katsomossakin tuntui olevan hyvä meininki, Suomalainen kertasi tapahtumia.

Päät eivät painuneet

Härmän Turunen löysi tappiosta huolimatta joukkueensa pelistä myös edistysaskelia.

Härmän maalittomuuteen kotikentällä ei tosin vieläkään löytynyt lääkkeitä, vaikka Härmän kärkimies Aaro Forss pääsi jopa yrittämään ratkaisua läpiajosta.

– Oli meilläkin paikkoja ja asenne oli joukkueella tänään hyvä. Vaikka päästimme kaksi halpaa maalia, päämme eivät missään vaiheessa loksahtaneet alas.

– Tärkeintä oli, että saimme taisteluilmettä palautettua. Kyllä ne maalitkin sieltä vielä tulevat, Turunen summasi. (HäSa)

Asiasanat

Menot