Uutiset

Muutospaineita ja puutospaineita

Muutoshalukkuutta Suomessa riittää. Raha-automaattiyhdistys (Ray) uhkaa lopettaa tuet sellaisille palveluiden tuottajille, joiden tuotokset yhteiskunnan tulisi itse kustantaa. Eihän Raha-automaattiyhdistys ole mikään raha-automaatti.

Mielenterveysyhdistyksille ei pidä ainakaan anniskella enää tipantippaa – eihän tässä rahaa riitä edes mielensairauksiinkaan.

Sen sijaan muutaman tipan vielä voisi antaa aamun ensimmäisille kaupan asiakkaalle. He kun niin säntillisesti ovat aamuseitsemältä kaupan edessä sitä odottamassa. Tuoksuu sen verran olevan siihen tarvettakin, sentit eivät pysy käsissä — euroista puhumattakaan.

Muutettaiskos koko Ray Saha-automaattiyhdistykseksi (Say:ksi), joka leikkaa kaikkien rahaa vankuvien tahojen kädet veks heti ensimmäisessä kättelyssä? Jaettakoon sitten jokaiselle kansalaiselle ikioma raha-automaatti.

Samassa lähetyksessä puolustusvoimat voi toimittaa meille työkyvyttömyyseläkeläisille automaattiaseensakin, se kun ei näytä niitä missään tarvitsevan. Sen sijaan me eläkeläiset sellaista – ainakin joiltain osin – kipeästi kaipaamme.

Ja jos ei paukut riitä, niin kyllä hornettienkin kyyti kelpaa. Alastulo on hienoa ja paljon varmempaa kuin eläkeläisen tulevaisuus.

Oy Veikkaus Ab voidaan panna lihoiksi ilman epäröintiä, koska keräävät meiltä eläkeläisiltä paljon enemmän kuin meille jakavat.

Liian pieni siivu menee taiteiluun, vähän enemmän urheiluun ja Ahteen perheeseen aivan liikaa.

Niin, ja jos Suomen pankista jotain vielä löytyy, niin jaettakoon euroedustajille (sinne minne ne lopulta aina päätyvät) kaikki setelit suoraan kouraan ja kultaharkot käteen, ettei niitä verotusten kautta tarvitse aina tasata.

Pankinjohtajat voivat tasata kolikot keskenään pitkän käden puristuksina, heillä on siihen aikaa, eikä tule tappelua kun menevät neljän kesken tasan.

Ja vielä sekin, että autoverotus on epäreilua!

Maan ilmaa kärventävien ehdotusten mukaan verotus pitäisi siirtää dieselautoista bensiinikäyttöisiin, ja bensiinikäyttöisistä häkäpönttöjen kautta roskapönttöihin.

Erään kitisijän mukaan uusista tuontiautoista ei pitäisi verottaa lainkaan, mikä on täysin ymmärrettävää, kuka sitä nyt haluaisi autoista veroa maksaa, mutta etenkään siihen tarvittavasta löpöstä. Kulkeminen kun on muutenkin niin kallista. Kitinä onkin siirtynyt enimmäkseen entisajan autoista kuljettajiin.

Tässä kerättynä satsi pieniä kosmeettisia muutosehdotuksia. Kaikki on tehtävä nyt ja aivan heti.

Leo Roivainen

valtuutettu (sit.)

Hattula

Mainos