Uutiset

Muuttuvatko Wanaja Festival ja Riihimäki Rock?

Wanaja Festivalista ja Riihimäki Rockista vastaava Kymen Sävel ja Sirkus ei järjestä enää ensi kesänä Vaasarockfestavalia eikä Rocklandiaa.

Promoottori Mikko Hansson, ovatko järjestämänne Kanta-Hämeen festarit uhattuina?

– Hämeenlinna ja Riihimäki ovat meidän valttikortit. Ne jatkuvat ilman muuta. Myös Kokkola jatkuu, minkä lisäksi teemme yhden uuden tapahtuman Helsinkiin kesäkuun puolivälissä, hiphoppiin keskittyvän Rähinän kanssa. Eli neljällä festivaalilla lähdetään ensi kesään.

– Nuo kaksi Vaasan-festivaalia eivät vaan ottaneet tuulta purjeisiin. Turha niitä on vääntää väkisin.

Miksi Vaasa oli festivaaleillenne vaikea paikka?

– Varmaan se kaksikielisyys teki siitä probleeman. On vaikea miellyttää kahta ryhmittymää täysin. Osittain jäi mysteeriksikin, että miksi.

Olette aloittaneet yhteistyön Kalle Keskisen Loud?n Live Promotionsin kanssa. Mitä tämä tarkoittaa?

– Kalle osti osuuden meidän ensi kesän tapahtumista. Artisteja tilataan Suomesta ja ulkomailta yhteistuumin. Minä vastaan tietysti meidän bändikattauksista ja Kalle omistaan, mutta niistä neuvotellaan koko ajan.

– Näen paljon hyviä puolia tämmöisessä yhdistymisessä. Yritetään käyttää molempien firmojen osaamista ja ammattitaitoa hyödyksemme.

Wanaja Festivalissa oli viime kesänä 15 000 ja Riihimäki Rockissa 9 000 kävijää. Ovatko nämä yleisömäärät riittäviä?

– Kun tapahtumat eivät ole loppuunmyytyjä, niin tietysti aina pientä kasvua toivotaan. Rähinässä – joka ei ole tapahtuman lopullinen nimi – tavoite on noin 5 000 per päivä. Tämä hiphop -tapahtuma järjestetään Suvilahdessa.

Kuinka pitkälle olette miettineet ensi kesän festariohjelmistoja Kanta-Hämeessä?
– Päivämäärät on varauksessa ja ohjelmistoa olen lähtenyt jo rakentamaan. Ulkomaan nimiä kartoitetaan koko ajan Kallen kanssa yhdessä. Tarkoitus on ottaa edelleenkin ulkomaan nimiä yksi tai kaksi kappaletta per festivaali ja sitten kovat kotimaiset.

– Meillä on ollut Hämeenlinnassa ja Riihimäellä hyvä linja. Miksikäs siitä luopumaan, kun porukkaa on riittänyt. Pieniä uudistuksia on mietitty ihan sen perinteisen rockin lisäksi, mutta niistä kuulette kohtapuoliin. (HäSa)