Uutiset

My little pony hurmasi nuoret miehet

20-vuotiaan Tuomas Toratin lauantai-illan kohokohta ei tapahdu baarin tanssilattialla vaan Ponyvillessa.

Toratti on brony. Nimitys tulee sanoista ”brother” (veli) ja ”pony” (poni). Käytännössä bronius tarkoittaa, että Toratti fanittaa animaatiosarjaa nimeltä My Little Pony: Friendship in Magic, jonka tapahtumapaikka Ponyville on.

Hyvä mieli säilyy

Tässä vaiheessa monen mielessä on vain yksi kysymys: Miksi?

Toratti ei hätkähdä. Eihän toki ole ensimmäinen kerta, kun häneen luodaan tietynlaisia katseita, kun Toratti kertoo harrastuksestaan.

– Ensinnäkin sarja on todella hyvin tehty. Sarjan luoja Lauren Faust on ollut tekemässä muun muassa The Powerpuff Girlsejä. Piirrosjälki, juoni, laulut, kaikki on järkyttävän laadukasta. Toiseksi: kuinka monesta sarjasta, jota nykyään tehdään, jää katsomisen jälkeen oikeasti hyvä mieli? Ei kovin monesta. Poneista jää, Toratti sanoo vilpittömästi.

Aina joku huutelee

Vilpittömyys on oikeastaan osa bronyna olemista. Toratin mukaan todella harva fani piiloutuu ironian taakse.

– Ponikokoontumisessa tapasin tyypin, joka sanoi, että oli ensin katsonut sarjaa vitsinä. Sitten hän olikin alkanut pitää siitä oikeasti, Toratti kertoo.

Toratin mukaan positiivisuus- ja ystävyysteema jatkuu myös netissä aktiivisesti toimivassa faniyhteisössä.

– Aina löytyy niitä, joiden mielestä poniharrastus ei voi olla muuta kuin tosi homoa. Jotkut tulevat huutelemaan keskustelupalstoillekin. Mutta ei niihin kannata lähteä mitään kommentoimaan.

Ponit innoittavat

Ponifanien yhdessä tekemisen meiningille mikään ei ole liian suurta. Brony-yhteisö on esimerkiksi tehnyt useita isoja lahjoituksia hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi eräälle amerikkalaiselle The Children’s Cancer Associationille.

Myös fanifiktio on suosittua. Esimerkiksi yksi innokkaista kirjoitti ponifanifiktiona tarinan nimeltä Fallout: Equester, joka on yli 1200 sivua pitkä. Poneista tehdään myös biisejä, animaatioita ja piirroksia.

Tärkein uutissivusto on Equestria Daily -blogi, jota brony-yhteisö seuraa tiiviisti. (HäSa)

Seuraava ponimiitti Tampereella 28.4.