Uutiset

Myllymäessä ihmetellään Antin kommentin sävyä

Nimimerkki Antti kommentoi sunnuntaina 16. toukokuuta Hämeenlinnan kirjeessä Jaakonkadun rinteessä kauan pysähdyksissä ollutta ja nyt taas käynnistynyttä rakennusprosessia. Myllymäki-yhdistyksessä ihmetellään kommenttien sävyä.

Tontille kaivettiin syvä kuoppa toukokuussa 2007. Varsinaista virallista lupaa ei tässä vaiheessa ollut ja rakennushanke pysähtyi. Ennen tätä tontin yläpuoleinen naapuri halusi neuvotella omaa taloaan korkeammaksi nousevan rakennuksen sijainnista ja mittasuhteista tontilla. Eri vaiheiden jälkeen naapuri kävi asiassa läpi koko lain suoman valitusprosessin, joka ei tuonut muutosta asiaan.

Myllymäki-yhdistys otti prosessiin kantaa niin ikään toukokuussa 2007. Pidimme silloin ja pidämme edelleen tärkeänä, että rakentamisen mittasuhteet, ympäristöperinne ja omaleimaisuus otetaan alueella huomioon, näin myös uutta rakennettaessa. Tämä on yhdistyksen sääntöjen mukainen ja myös laajasti hyväksytty yleinen periaate.

Mitä tulee mainitun kuopan vaaroihin, heikosti suojattu kaivanto ja sen pohjalle kertynyt, lapsia houkutteleva runsas vesi huolestuttivat monia, niinpä Myllymäki-yhdistys otti asian esille viime vuonna

Veijo Virtanen

Myllymäki-yhdistyksen pj.

Hämeenlinna