fbpx
Uutiset

Myös Akava vaatii yhteiskuntasopimus-neuvotteluiden aloittamista

Korkeasti koulutettujen etujärjestön Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vaatii hallitusta kutsumaan työmarkkinajärjestöt uudelleen neuvottelupöytään yhteiskuntasopimuksesta.

Fjäder kertoo Lännen Medialle, että Akava on valmis etsimään työnantajien ja hallituksen kanssa yhdessä toimet, joilla työn kustannuksia saadaan alennettua Suomessa 5 prosenttia.

– Meille sopii työajan pidentäminen, kunhan hallitus luopuu nyt esittämistään yksipuolisista toimista ja sanelusta. Toivon todella, että pääministeri kutsuu järjestöt uudelleen neuvotteluihin, jotta suomalainen sopimusjärjestelmä ei romutu.

– Akava on valmis etsimään vaadittavat keinot yhdessä. Nyt hallitus leikkaisi rajusti sairastuvien ihmisten palkkoja, mikä on modernin tietotyön aikakaudella suuri loukkaus koulutettuja ihmisiä kohtaan. He eivät lusmuile työelämässä vaan tekevät palkattomia ylitöitä sairastumistensa edestä. Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa vastaavaa leikkausta ei ollut esillä, ja me uskomme, että yhteiskuntasopimusneuvotteluissa tilalle voidaan nyt löytää toinen keino parantaa kilpailukykyä, Fjäder sanoo Lännen Medialle.

Fjäder odottaa nyt pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) tarjousta neuvotteluista, joiden lopputuloksena syntyy yhteiskuntasopimus.

 

Asiasanat

Menot