Uutiset

Myös Meksiko valittaa WTO:hon Yhdysvaltojen tullimaksuista

Meksiko
05.06.2018, 05:35

Ulkomaat

Meksiko valittaa Maailman kauppajärjestö WTO:hon Yhdysvaltain asettamista teräksen ja alumiinin tuontitulleista. Meksikon mukaan Yhdysvaltojen asettamat tullimaksut on pantu voimaan WTO:n menettelytapojen vastaisesti.
Jo aiemmin Euroopan unioni ja Kanada ilmoittivat valittavansa WTO:hon tullimaksuista, jotka astuivat voimaan viime perjantaina. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perustellut 10 prosentin ja 25 prosentin maksuja muun muassa turvallisuussyillä.

Kohdemailta vastatulleja

Kun Trumpin asettamat korotukset tulivat voimaan, Meksiko iski takaisin omilla tulleillaan. Maa asetti tullimaksuja muun muassa yhdysvaltalaiselle teräkselle, omenoille, juustolle ja sianlihalle.
Meksikon hallituksen mukaan Yhdysvalloille asetetut maksut pysyvät voimassa niin kauan kuin Yhdysvallat peruu omat tullikorotuksensa.
Myös Kanada ja EU läimäisivät Yhdysvalloille tullikorotuksia alumiini- ja terästullien voimaantulon jälkeen. Kanada korotti Yhdysvalloista tuotavan teräksen, alumiinin ja kulutustavaroiden tullimaksuja, EU:n listalla ovat muun muassa amerikkalaisviski, Levis-farmarihousut ja Harley Davidsonin moottoripyörät.
Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland sanoi aikaisemmin, että yksipuoliset tekosyyn nojalla voimaan tuodut tullimaksut ovat epäsuhdassa Yhdysvaltojen kansainvälisten kauppavelvollisuuksien ja WTO:n sääntöjen kanssa. Myös EU katsoo, että Yhdysvaltojen päätös on selvästi kansainvälisten sääntöjen vastainen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic