Uutiset

Myös Steelersin naiset tahtovat pääsarjaan

Hämeenlinnalaisen Steelersin naisten joukkue hakee miesten joukkueen ohella paikkaa ensi kauden salibandyliigaan. 1. divisioonan runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Steelers kohtaa lauantaina alkavissa liigakarsinnoissa liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen lappeenrantalaisen Joutsenon Katajan.

Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki on luottavainen ennen lauantaina alkavaa maksimissaan yhdeksän päivää kestävää urakkaa.

– Viikon aikana pelatut treenipelit ja tehdyt harjoitukset ovat menneet ihan hyvin. Usko on kova, että saavutamme haluamamme tuloksen. Sitä varten olemme tehneet hommia ja uskomme, että tehty työ riittää, Perkonmäki kertoo.

Steelers pelasi viikolla sekä oman seuran tyttö- että poikajunioreita vastaan.

– Pelit menivät nousujohteisesti ja porukka alkaa olla pikkuhiljaa kuosissa taudit selättäneenä. Sekin on positiivista.

Steelersillä on mahdollisuus maksaa JoKalle potut pottuina, sillä juuri lappeenrantalaiset pudottivat joukkueen viime kauden päätteeksi salibandyliigasta 1. divisioonaan. Perkonmäen mielestä joukkueiden väliset asetelmat ovat muuttuneet.

– Kävin katsomassa viime vuonna karsinnat ja nähnyt Joutsenon pelejä myös tällä kaudella sekä videolta että livenä. JoKa on mennyt paljon eteenpäin ja kehittynyt, vaikka onkin jäänyt liigassa häntäpäähän. Varsinkin joukkueen fysiikka on kehittynyt hemmetisti, Perkonmäki sanoo.

Myös Steelersin pelin pitää olla kehittynyt, mikäli joukkue mielii palata lajin pääsarjaan.

– Se on nimenomaan niin. Lähdemme liikenteeseen sillä asenteella, että olemme altavastaajia, mutta totta kai uskomme siihen, että lopulta sarjan viemme, päävalmentaja lupaa.

Lappeenrantalaisten pelaaminen perustuukin hyvää fysiikkaan.

– He jaksavat peittää, kyykkiä ja antaa aktiivisesti painetta. Silti he jaksavat pallonriiston jälkeen lähteä vielä terävästi vastahyökkäyksiin. Meillä on tekemistä, että pelaamme fiksusti. Sillä JoKaa vastaan nimittäin pärjää. Emme saa lähteä liikaa höntyilemään tai ylipelaamaan hyökkäyspäässä. Sillä pääsemme jo pitkälle.

Steelers-valmentajan mukaan vastustajan pelistä löytyy myös paikkoja mihin iskeä.

– Esimerkiksi heidän avatessaan peliä pitää pelata maltilla, jonka jälkeen saamme käännettyä peliä paremmin organisoituneena. Pallolla JoKa ei mielestäni pysty tekemään ihan niin paljon asioita kuin me.

Perkonmäen mielestä liigakauden kovista peleistä on vastustajalle hyötyä.

– Sillä on merkitystä. Meillä on ollut kauden aikana tyly tilanne, kun olemme saaneet omassa sarjassamme vain kuusi tai seitsemän kovaa peliä. Osa on ollut ihan läpsyttelyitä, ja läpsyttely on jäänyt välillä myös päälle. Myös pistemenetyksiä on tullut, kun emme ole sisäistäneet, että kyseessä on taas kova peli.

Hänen mukaansa siitä ei ole kuitenkaan lauantaina pelkoa.

– Meillä oli vielä perjantaina ennen harjoituksia pieni henkisen puolen harjoitus. Rupattelimme joukkueen kanssa ja kävimme asioita, läpi Perkonmäki paljasti. HäSa

Asiasanat