Uutiset

Myös yhteislähdöissä nuoret kärjessä

Ampumahiihdon kansalliset XXII Heikki Hovin muistokilpailut jatkuivat sunnuntaina yhteislähtökilpailuilla Ahveniston moottoriradalla.

Lauantain miesten pikamatkan ykkönen Ahveniston Ampumahiihtäjien Mikael Koivunen jätettiin yhteislähdössä (M yleinen, M21) koko joukon kahdeksanneksi ja miesten sarjan neljänneksi (+1.37/ 1+0+3+3). Viime vuoden nuorten MM-kahdeksas kilpailee ensimmäistä kautta yleisessä sarjassa.

– Sairastelun takia alkukauden katsastukset meni ohi ja sen myötä kansainväliset cup-valinnat. Nyt toiveena on päästä Otepään EM-kisoihin, mutta katsotaan, miten valinnat sinne menevät. Eilen oli hyvä kisa ja tänäänkin hiihto kulki, mutta penkalla tuli sählättyä, ei vaan löytynyt kanttia, Koivunen pohti.

Miesten ykkönen kolmella sakolla oli Lahden Hiihtoseuran Sami Orpana ajalla 35.00,0 ja AAH:n ryhmästä kakkoseksi kiri Atte Kiskola (+0.29/ 4 sakkoa). Samat sakot ampunut Henri Lehtomaa oli kolmas (+0.47).

– Tosi tyytyväinen olen. Syksyllä operoitiin molemmat jalat ja takana on vasta pari kuukautta täyspainoista treeniä. Tavoitteena on rakentaa kisakuntoa loppukauteen ja ampumahiihdon lisäksi tähtään maastohiihdossa nuorten SM-kisoihin sekä Rukan SM-viisikymppiselle, 22-vuotias Kiskola kertoi.

Miesten yhteislähdön nopein oli ajalla 34.39,7 M21-voittaja Oulun Hiihtoseuran Teemu Huhtala, joka selvisi kahdella sakolla (1+0+0+1). Myös muu M21-kärki oli hyvässä vauhdissa.

– Eka kierros oli passailua, kaikilla oli samanlainen taktiikka. Hyvän ammunnan myötä hiihdin Orpanan kanssa tai minä siis vedin ja hän peesasi. Kahden nolla-ammunnan jälkeen sain hiihdellä rauhassa. Nuorten MM-kisoissa tavoite on 15 joukkoon ja jos oikein hyvin menee, saumaa voi olla jopa aikuisten MM-kisoihin Kontiolahdelle, Huhtala tuumasi.

Erika Jänkä nousi N21-ykköseksi

AAH:n Erika Jänkä oli viime viikonloppuna Kontiolahden SM-kisoissa N21-pronssilla ja samoin lauantain pikamatkalla hän oli kolmas.

Sunnuntaina Jänkä ampui jokaiselta paikalta yhden sakon ja hiihtovauhti riitti N21-katsastusvoittoon ajalla 35.11,1.

Suomenmestaruuden ja lauantain katsastuksen voittanut Auli Kiskola ampui seitsemän sakkoa ja hävisi seurakaverilleen 16 sekuntia. Kolmas oli Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (+1.04/ 6 sakkoa).

– Tasaista puurtamista oli tänään. Ammunnassa tuli liikaa sakkoja. Tällä kelillä hudit oli otettavissa, mutta yhteislähtö tuo hätäilyä. Odottelin, koska Auli tulee takaa, sillä hän on niin kovassa hiihtokunnossa. Todella tyytyväinen olen voittoon, Jänkä iloitsi.

– Syksy meni ylirasituksen puolelle ja kausi alkoi heikosti. Koko ajan kulkee paremmin. Nuorten MM-kisat ovat olleet tavoitteena, katsotaan miten valinnoissa käy ja montako meidän sarjaan lähetetään.

Jessika Rolig naisten nopein

Naisten pääsarjojen (N yleinen, N21, N19) 22 kilpailijaa lähti samaan aikaan.

AAH:n Jessika Rolig oli koko naisjoukon nopein ja voitti N19-sarjan ajalla 33.30,0. Neljältä ampumapaikalta tuli rasitteeksi kolme sakkokierrosta (0+1+1+1). Lauantaina Rolig voitti myös N19-pikamatkan.

N19-kakkonen oli Lemin Eskojen Maiju Luokkala (+1.08/ 3 sakkoa) ja kolmas Kontiolahden Urheilijoiden Johanna Pykäläinen (+1.47/ 5 sakkoa).

Naisten tuplavoittajaksi ylsi Höytiäisten Urheilijoiden Maija Holopainen, joka oli koko joukon toiseksi nopein ajalla 34.30,4 (0+1+1+0).

AAH:n nuorista sarjavoittoon ylsi Fanny Kukonlehto (N13). Kakkosia sarjoissaan olivat Jenni Keränen (N17), Seeti Salonen (M13) ja Inka Haikama (N11) sekä kolmansia Maija Keränen (N17) ja Sonja Hakala (N13). Riihimäen Kiskon Osmo Haapanen oli M65-voittaja.

Ahveniston Ampumahiihtäjät suoriutui kisamenestyksen ohella hyvin myös järjestelyistä ja muun muassa kuulutus ja tulospalvelu toimivat erinomaisesti. (HäSa)

Markku Tuominen

Asiasanat