Uutiset

Myrsky siivitti Vesikot SM-pronssille

Hämeenlinnalaisen Vanajaveden Vesikoiden joukkue voitti viikonloppuna tampereen Kaukajärvellä käydyissä melonnan miehistön SM-kilpailuissa 200 metrin nelikkömatkalla pronssia ajalla 39,72. Mitali on Vesikoiden ensimmäinen SM-tasolla miesmuistiin. Miehistössä meloivat Sakke Mattila, Jaakko Hippeläinen, Otto Sivula ja Vikki Mattila.

Saavutuksen arvoa nostaa se, että melojat ovat Vikki Mattilaa lukuun ottamatta vielä juniori-ikäisiä. Kilpailun voitti Kangasalan Melojat ja toiseksi tuli turkulainen Saaristomeren Melojat. Vesikoiden nuori joukkue meloi hyvin myös 500 ja 1000 metrin matkalla (viidenneksi) ja 5000 metrillä neljänneksi. Nelikkömatkat olivat Kangasalan Melojien juhlaa paitsi 1000 metrin kisa, jonka voitti Pirkka-Melojat. Lauantaina riehunut myrsky aiheutti omat haasteensa melonnallekin. Sakke Mattila ja Jaakko Hippeläinen olivat hyvissä asemissa myös kaksikoiden 5000 metrin matkalla, mutta myrsky sekoitti täysin kaksikon matkan. Yhdestätoista joukkueesta vain neljä selvisi vaahtopäiden läpi maaliin saakka.

Samassa yhteydessä melottiin myös nuorten Suomen cup -osakilpailu. Vesikot sijoittui nuorten sarjoissa hyvin varsinkin kun ottaa huomioon, että osa nuorista kilpaili viikonloppuna myös aikuisten sarjoissa. Otto Sivula voitti kultaa 16-vuotiaiden poikien 200 metrillä. Kultaa meloi myös saman ikäisten kaksikon 200 metrillä sekapari Malviina Palsa–Otto Sivula. Nuorempien sarjoissa menestyivät 12-vuotiaissa kaksikko Esko Virolainen–Kalle Hippeläinen, joka kauhoi hopeaa 200 metrillä ja Tuomas Virolainen, joka pääsi hopealle pienimpien, 10-vuotiaiden poikien taitoradassa.

Asiasanat