Uutiset

Myrskytuuli katkoi sähköjä ja suisti ongelmajätekuljetuksen tieltä

Jopa tuhansia kotitalouksia on jäänyt vaille sähköä kovan tuulen kaadettua puita voimalinjoille Rengossa, Tuuloksessa, Hattulassa ja Hämeenlinnassa.

– Uusia vikoja ilmoitetaan koko ajan ja tuulen arvioidaan tyyntyvän vasta illansuussa kello neljän ja kuuden välillä, Hämeenlinnan seudun sähkönjakelusta vastaavan energiayhtiö Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä kertoo.

Sähkökatkoja on ainakin Hämeenlinnan Hangasmäessä, Rengon Nummenkylällä, Mustilassa Tuuloksen ja Hauhon rajalla sekä Hattulassa. Vikojen korjaaminen kestää Vänskän mukaan kahdesta neljään tuntiin riippuen vian paikallistamisesta ja vakavuudesta.

Vattenfallin alueella Hämeessä ja Pohjanmaalla ilman sähköjä on tuhansia sähköasiakkaita ja Fortumin verkkoalueella rannikolla sähköt menivät poikki yli 5 000 taloudesta.

Sähkökatkokset alkoivat kello 11:n aikoihin. Tuuli puhaltaa paikoitellen reilusti yli 20 metrin sekuntinopeudella.

Tuuli suistanut autoja tieltä
Varsinais-Suomen poliisi varoitti iltapäivällä autoilijoita kovasta tuulesta ja paikoitellen liukkaista teistä. Autoja on suistunut ojaan ainakin Aurassa ja Koskella. Etenkin linja-autot ja rekat ovat olleet vaikeuksissa myrskyssä.

Valtatie kymmenellä lähellä Kosken liittymää poikkeuksellisen voimakas sivutuuli suisti Ekokemin ongelmajäterekan perävaunun tieltä.

Riihimäelle matkalla olleen ajoneuvon perävaunu suistui tieltä ja osui tienpientareella valaisinpylvääseen. Perävaunu
kärsi onnettomuudessa vaurioita, mutta kuorman leviämisestä
ympäristöön ei ollut vaaraa. Lastina olleet ongelmajätepakkaukset säilyivät vahingoittumattomina kuormatilassa.

Poliisi muistuttaa, että ajonopeuksia on alennettava olosuhteiden mukaisiksi. (STT/HäSa)

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic