Uutiset

Myyjäisissä viihtyvät miehetkin

Ostoksille mennään vaikka vain hyvän asian vuoksi.

Alennusmyyntiaikaan näkee talvipompissaan hikoilevia miehiä istumassa tai seisoskelemassa naistenvaateosastojen nurkissa. Myrtynein mielin, alistunein ilmein, tuskastunein tuntein he laahustavat valtiatartensa varjoina.

Joulumyyjäisissä on toisin. Niihin miehetkin menevät tositarkoituksella tai ainakin vapaaehtoisesti.

Hämeenlinnalainen Jaakko Kauppila oli lauantaiaamuna maanpuolustusnaisjärjestöjen joulumyyjäisissä Hämeen Suojassa Hämeenlinnassa.

– Sotainvalidit ovat sydäntäni lähellä, olen sotainvalidiveljespappi. Pitäähän sitä tulla, kun ihmiset näkevät vaivan järjestää, hän kertoo.

Oli hän myös vaimonsa asialla.

– Vaimon käskystä tulin myös ostamaan kuivaa kakkua Kauppila kertoo. Pussissa oli myös pikkuleipiä ja tulitikkuja. Oven pielessä ulos mennessään hän pysähtyi vielä ostamaan arpoja, mutta onnistui vain osumaan juuri voiton viereiseen numeroon.

– Menipähän ainakin hyvään tarkoitukseen, hän tuumasi.

Jouko Kosonen Hämeenlinnasta on sotaveteraani. Myyjäisiin hän oli tullut vaimonsa, entisen pikkulotta Helenan kanssa.

– Itsenäisyyspäivä on tärkeä, kun Suomen lippu liehuu. Liputan tiistaina kovasti, hän lupasi.

Helsinkiläinen Erkki Raitio on ympärivuotinen mökkirenkolainen. Rengon Haapamäen joulumarkkinoilla hän käy joka vuosi.

– Vapaaehtoisesti, hän Helena-vaimoonsa vilkaistuaan vakuuttaa.

– Lähdimme hakemaan joululahjoja, ostimme sukat, huivin ja tulitikkuja, mutta aiomme katsella vielä muutakin. Mahdollisesti menemme muihinkin myyjäisiin, mutta emme Rengossa.

Espoolainen Jussi Kivi oli myös Haapamäen markkinoilla. Hän sanoo, ettei yleensä käy myyjäisissä. Nyt hän tuli, kun oli äitinsä kanssa matkalla Renkoon mummolaan suolaamaan kinkkua ja äiti halusi poiketa markkinoilla.

Poikkeaminen ei mennyt hukkaan, sillä mukaan lähti snapsilaseja.

Haapamäen markkinoilla poikkesi moni muukin. Entisen koulun piha oli täynnä autoja ja väkeä tuli lähikulmilta myös kävellen. Eikä ihme, sillä tarjolla oli kaksi rakennuksellista monenmoista syötävää, päälle puettavaa ja pöydälle pantavaa sekä muunlaisia tarvekaluja. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic