Uutiset

Myyty hampurilainen on koko perheen ilo

Etkö tänään pysty tekemään työvuoroasi hampurilaisravintolassa? Ei hätää. Lähetä valitsemasi perheenjäsen tekemään vuoro puolestasi.

Maailmanlaajuinen hampurilaisravintolaketju tarjoaa Britanniassa mahdollisuuden perhekohtaisiin työsopimuksiin. Aivan koko perhettä sopimus ei kata, mutta kahdesta nimetystä perheenjäsenestä kumpi tahansa voi tulla tekemään vuoron. Eikä sitäkään tarvitse ilmoittaa etukäteen, kumpi töihin on tulossa.

– Järjestely lisää työntekijöiden vapautta. Samalla työ muuttuu nautittavammaksi ja motivaatio kasvaa, ravintolaketjun johtajiin lukeutuva David Fairhurst ylistää.

Pari perhesopimusta on jo tehty. Töihin on tullut kaksi paria kaksosia. Kätevä järjestely takaa se, että asiakkaat luulevat yhden ja saman ihmisen tekevän kaikki vuoronsa.

Ravintolaketju suunnittelee tulevaisuudessa kehittävänsä perhesopimusjärjestelyä.

– Tämähän on vasta alkua. Tulevaisuudessa koko perhe saa osallistua työvuorojen hoitamiseen. Haluamme myös kaveriporukoita tekemään meille töitä.

STT

Poliisi takavarikoi saksalaisen krokotiilit

Poliisi takavarikoi perjantaina Portugalissa kaksi omakotitalon takapihalla asustellutta krokotiilia.

Krokoilla, kummallakin ikää 18 vuotta, ei ollut suurempaa hätää. Niille oli järjestetty hyvin paljon niiden luonnollista asuinympäristöä muistuttavat puitteet.

Krokotiilien saksalainen omistaja joutuu hyvästä hoidosta huolimatta oikeuteen. Krokotiili lukeutuu Portugalissakin suojeltaviin lajeihin, joiden pitäminen kotieläiminä on lailla kielletty.

STT

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic