Uutiset

Naiset, auto ja suojatie

Mikä ihme siinä on, että naisautoilijat eivät osaa huomioida suojatietä pitkän suoran tien varrella? Karkean arvioni (vuosien huomioinnin tulos) mukaan noin 98 prosenttia naisautoilijoista jättää suojatielle pyrkivän huomioimatta juuri mainitunlaisella tieosuudella.

Miesautoilijoista mainittu sama prosentti hiljentää kaukaa vauhtiaan tai pysäyttää suojatien eteen, että koiran kanssa tienylitys sujuu turvallisesti. Paras (tai paremminkin pahin) esimerkki Hämeenlinnassa on Ahvenistontien ja Aleksiskivenkadun risteys, jossa tietä antava naisautoilija on todellinen harvinaisuus.

Tänään viimeksi meinasin jäädä koiran kanssa auton alle, kun olin selkeästi aloittanut tien ylityksen.

Onko se jarrupoljin jotenkin outo väline vai viekö esimerkiksi keskustelu autossa jonkun kanssa autoilijan huomion, että ympäristön tapahtumat eivät mene verkkokalvolta aivoihin asti?

Suojatie ja naisautoilija on todellakin hengenvaarallinen yhdistelmä.

Ja naiset syyttävät miehiä, ettemme pysty tekemään kuin yhtä asiaa kerrallaan. Auton ratissa se ei ainakaan pidä paikkaansa useimpien miesten kohdalla.

Ja ratissa naisilla se näyttää olevan juuri näin, että itse auton ajaminen tuntuu vievän kaiken huomion, että ympäristön tarkkailu ja liikenteen seuraaminen unohtuu. Tällä kertaa hätäjarrutus pelasti meidät auton alle jäämiseltä.

AJL

Hämeenlinna

Päivän lehti

2.6.2020