Uutiset

Naiset ratkaisevat?

Ei kai! Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston ”tyttötertsetti” Hakala-Pietilä-Äijälä tosin väittää näin. Ja toteavat vielä: ”Näytetään rohkeutemme ja kyvykkyytemme valita Suomeen osaava presidentti”. Mikäs siinä sitten.

Molemmat argumentit kun viittaavat vahvasti Tarja Halosen uudelleenvalintaan.

Mutta hieman kiusaa tuo rohkeus ja kyvykkyys edellytyksenä valita osaava. Viime kerrallako Halosen valitsijat eivät omanneet niitä avuja?

Olemmeko me joutuneet tulemaan toimeen kuusi vuotta sekundalla? Halonenko ei ole ollut osaava? Onneksi sama lehti uutisoi vastapainoksi Kirsi Ojansuun kestävät, harkitut ja painavat perustelut olla Halosen takana. Näin sain pyyhittyä esiin nousseen ”naiskateus” -kuvan mielestäni.

Vaalien jälkeen herään aamuisin lukemaan uteliaana lehteä; joko uutinen kertoo näiden kolmen naisvaltuutetun perustaneen uuden työväenyhdistyksen, kun vanhoissa on jo johtokunnat täynnä aktiivisia, perinteisen työväestön edunvalvojia.

Ehdotan iltalukemiseksi V.E.Saaren kirjoittamaa Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen historiikkia ”Katajana kalliolla 1888-1988”. Kun rauhallisen lukemisen jälkeen sulkee kirjan kannet, ymmärtää varmasti, miksi Niinistön imago kokoomuslaisena työväen presidenttinä ei vain satu kohdalleen.

”Ei työväki ole vain vasemmistoa. Vai mitä olemme me, jotka teemme työtä¿” , kirjoituksessa todetaan. Ja heti perään todetaan vahvistuneesta (?) oikeistoyhteistyöstä, että sen avulla ”pääsemme loistavaan lopputulokseen, joka kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen muussakin toiminnassa¿” Eli Niinistökö on avain työväen hyvään tulevaisuuteen, pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon, työllisyyden hoitamiseen, uskottavaan turvallisuuspolitiikkaan, yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan jatkuvaan rakentamiseen. jne.

Vai käydäänkö tässä nyt kampanjan avulla jo eduskuntavaaleja ja jaetaan tulevia paikkoja. Eihän presidentistä, oli hän kuka tahansa, ole kaikkeen siihen, mitä nyt uskotellaan. Meillä on vahva hallitus, jolle tehtäviä jakaa eduskunta. Sinnekö keskustan kanssa kokoomus ja kristilliset hamuavat? Sitäkö tämä kannanotto ”osaavasta presidentistä” ja ”loistavasta lopputuloksesta” enteilee?

Runsaan vuoden kuluttua on uusi kisa, mutta nyt valitaan ”osaava” presidentti jatkamaan hyvin hoitamaansa ja joka puolella arvostusta saanutta, yksituumaisesti luotua suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Miksi suomalaisten naisten pitäisi sitä vastustaa?

Timo Lahtinen

valtuutettu (sd.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic