Uutiset

Naisilla on näytön paikka

Sukupuolten välinen tasa-arvo etenee maailmassa hitaasti, mutta varmasti. Nyt on saatu Etelä-Amerikan Chileen ensimmäinen naispresidentti, samoin Afrikan Liberiaan. Suomessa meillä on Tarja Halonen.

Monet tutkimustulokset ovat jo osoittaneet, että naiset johtajina hoitavat asioita eri tavalla kuin miehet. Naiset toimivat poikkihallinnollisesti, luottavat yhteistyöhön ja demokratiaan ja nojaavat päätöksensä arkikokemuksiin.

Miehet toimivat hierarkkisesti ylhäältä alaspäin, käskyttävät armeijasta tuttuun tapaan ja perustavat päätöksiään herkästi ”hyvä veli” -järjestelmäänsä.

Naisten vahvuuksia ovat vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot, lasten ja omaisten kanssa opittu kärsivällisyys ja tasavertaisuuteen pyrkivä neuvottelukäytäntö.

Naiset asettavat useimmissa kyselyissä tärkeiksi tulevaisuuden haasteiksi ympäristöasiat, kansalaisten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin sekä köyhyyden ja väkivallan vähentämisen maailmassa.

Mitä useampi nainen puhkaisee vallan ”lasikaton” ja nousee korkeaan asemaan, sitä paremmat mahdollisuudet on naisten vahvuuksilla saada muutoksia aikaan.

Yksi nainen miesten keskellä ei välttämättä onnistu, siitä oli Margaret Thatcher oiva esimerkki.

Nyt siis naiset, pidetään huoli siitä, että Tarja jatkaa Suomen presidenttinä! Ei tarvitse muuta kuin tarkastella äänestyskarttaa ja katsoa, mistä Sauli-poika sai paljon ääniä. Kauniaisten ja Espoon pörssihait ja optioherrat halusivat häntä eniten.

Mainostoimistot tekivät mielikuvamarkkinoinnin mestarityön Saulin muotoilussa, mutta tarkkaan katsoessa näkyy hänestä yhä läpi tuo ylhäältä alamaisiaan tarkkaileva läänitysherra.

Naiset, tehdään yhdessä maailmaa suvaitsevammaksi ja Suomea paremmaksi lastemme ja lastenlastemme elää.

Maili Mustonen

6 lapsenlapsen isoäiti

Riihimäki

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic