Uutiset

Naislentopallon huippuvalmentaja vieraili Kerhossa

HPK:n lentopallonaiset saivat viime viikolla nauttia kokemuksesta suoraan Euroopan huipulta.

Italialainen valmentaja Allessando Chiappini saapui Hämeenlinnaan tavoitteenaan nauttia Suomen luonnosta serkkunsa, Kerhon päävalmentaja Luca Chiappinin. Kesäisten järvien ohella italialaisvalmentaja tutustui myös suomalaiseen lentopalloiluun.

– Tulin tänne kalastamaan, Chiappini nauroi ja jatkoi:

– Olen siis vierailemassa Lucan luona ja olen kiinnostunut näkemään, millaista lentopalloa täällä pelataan. Tämä on oiva mahdollisuus nähdä uusia pelaajia ja heidän tasoaan.

Visiitillään Hämeenlinnassa Chiappini osallistui Kerhon naisten harjoituksiin ja jakoi tietouttaan pelaajille. Myös molemmat valmentajat hyötyivät yhteisistä hetkistä, kun pääsivät puimaan lentopallon saloja keskenään.

– Olemme aiemmin valmentaneet Lucan kanssa yhdessä ja tunnen hyvin hänen valmennustyylinsä. Mielestäni pystymme näissä harjoituksissa antamaan pelaajille yhdessä enemmän, sillä neljä silmää on parempi kuin kaksi, Chiappini sanoi.

Hänellä on pitkä kokemus lentopallovalmentamisesta eri Euroopan maista. Hän aloitti valmennusuransa Italiasta ja siirtyi sitten valmentamaan Turkin naisten maajoukkuetta. Turkissa hän valmensi reilut kolme vuotta ja joukkue voitti tuona aikana muun muassa kaksi Euroopan liigan mestaruutta.

Turkin maajoukkueen lisäksi Chiappini on valmentanut naisten seurajoukkueita, Italiassa, Puolassa ja Azerbaidžanissa.

Lyhyen katsauksensa perusteella Chiappini sai positiivisen kuvan hämeenlinnalaisesta lentopalloilusta.

– HPK:lla on hyviä, nuoria pelaajia, joilla on jo kohtuullisen hyvät tekniset taidot. Heillä on hyvä tilaisuus kehittää itseään täällä. Lucan kanssa he ovat hyvissä käsissä.

Chiappini suunnitteli HPK:lle vierailunsa aikana myös ulkomaisia yhteistyökuvioita. Tarkoitus on järjestää ulkomaanleiri, jonka aikana Kerhon naiset pääsisivät pelaamaan paikallisia joukkueita vastaan.

– Leiri olisi mahdollisesti Italiassa. HPK:n kaltainen joukkue hyötyisi paljon, kun esimerkiksi viikonlopun aikana pääsisi pelaamaan useita otteluita eri seurojen kanssa, Chiappini selvensi. HäSa

Asiasanat

Mainos