Uutiset

Naisseuraa päiväkahvin merkeissä

Kauhavalainen kansanedustaja Petri Salo (kok.) ajoi kovaa ylinopeutta tutkaan ja sitä kautta käräjille. Salo tarjosi poliisille kahvikuppia, minkä jutun syyttäjä laski lahjonnan yritykseksi.

Kun Salo on poliisi, syyttäjän mielestä poliisi yritti lahjoa poliisia.

Maailma on tullut kummalliseksi, arvioi eräs ajattelija. Ei poliisin ennen tarvinnut yrittää lahjoa poliisia, joku ylinopeus haudattiin toverillisessa hengessä mittausvirheenä.

Onko ajattelija oikeilla jäljillä, siitä on paha mennä vannomaan.

Vaikuttaa toki kummalliselta, että pelkkä kahvikuppi voi johtaa lahjontasyytteeseen. Kuinka syyttäjä voi kuvitella, että yksikään poliisi olisi ostettavissa kupillisella kahvia?

Asia on kaikkea muuta kuin yksioikoinen, ilman muuta käräjillä tutkimisen arvoinen. Kupin takaa voi paljastua jotain…

Otetaan esimerkki sanomalehden pikkuilmoituksesta:

Urheilullinen, solakka, viriili ja varakas 50 v. mies hakee naisseuraa päiväkahvin merkeissä. Nim.merk. autokin on.

Onko vaatimattoman urhon mielessä kahvikuppi, se on kuukauden kysymys.

Salo järjesti itselleen kesän helteiden päälle kovat löylyt. Niitä oli tarjolla myös Heinolassa löylynviskonnan MM-kisoissa. Sen verran kilpailtiin, että yksi kuoli ja toinen makaa koomassa tehohoidossa.

Löylykään ei välttämättä ole vain löylyä. Se voi olla tappaja, kun järjen valo sammuu, nimittäin järjestäjiltä.

Järjestäjät hokivat, että kilpailijat ovat mukana omalla vastuullaan. Se on silkka valhe.

Kuka maksaa löylyssä palaneen sairaalamaksut? Entä laskut, jos mies vammautuu eliniäkseen?

Oma vastuu on sujuvasti ulkoistettu yhteiskunnalle eli rehellisesti sanottuna veronmaksajille.

Heinolan kaupungille jäi kisoista ongelma? Kuka voitti saunomiskisan? Voittaja jäi – ihme ja kumma – julistamatta, kun kilpailupaikalla soivat voitontorvien sijasta ambulanssin pillit.

Uskomatonta: Heinolan kaupunki nimesi voittajan! Eikä tämä ollut kumpikaan kaikkensa antaneista, kuten urheilutermi kuuluu.

Kuka voitti, aivan sama, mutta millä ällin lahjoilla Heinolan kaupunki otti asian edes käsittelyyn kaiken hölmöilyn ja kuolemantapauksen jälkeen?

Kaupungin herrojen olisi sietänyt ottaa ihan tavalliset lempeä löylyt ja ajatella. Ehkä he olisivat jopa ymmärtäneet haudata voittajat siinä missä itse kilpailunkin.

Joidenkin tulkintojen mukaan todellinen voittaja haudataan kohta Venäjällä.

Demarit haluavat tiukentaa maahanmuuttoa. Suomen ei saa tulla muualta tekemään töitä, jos alan suomalaisia on työtä vailla.

Luuta heilumaan urheilussa, vaikkapa jääkiekossa. Liigaan ei pitäisi palkata ulkomaalaisia, koska sarjassa ei ole demareiden kuuluttamaa aitoa työvoiman tarvetta.

Näinkö se menee, SDP?

Päivän lehti

20.1.2020