Uutiset

Naisten äänet presidenttikisan ratkaisijana

Suomi sai ensimmäisen naispresidenttinsä viime presidentin vaaleissa. Mikä muuttui? Eipä oikeastaan mikään. Istuva presidentti on harvinaisen vähän ottanut kantaa niin tasa-arvoasioihin, naisten asemaan työelämässä, työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen, perheväkivaltaan, naiskauppaan tai ylipäätään mihinkään kysymykseen, joihin naiset häntä äänestäessään varmasti halusivat vaikuttaa.

Ensimmäinen naispresidentti on nyt saatu ja juhlat juhlittu, jäljelle on jäänyt pettymyksen maku. Presidentti ei ottanut tasa-arvo- ja naiskysymyksissä sitä mielipidejohtajan roolia, jota häneltä varmasti odotettiin.

Tasa-arvo- ja perhekysymyksiä ei tulekaan jättää vain naisten asiaksi, siinä ei naisten oma puoluekaan auta. Tasa-arvo Suomessa ei etene elleivät myös miehet ota sitä omaksi projektikseen. Tasa-arvo- ja perheasioiden vahva puolestapuhuja voi hyvin olla myös näkyvällä paikalla oleva mies.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistöstä on juuri sellaiseksi vahvaksi mielipidejohtajaksi, jota Suomi selviytyäkseen tarvitsee. Suomi tarvitsee ajassa elävää presidenttiä, mielipidejohtajaa, joka puolustaa sitä, että suomalainen elämänmuoto säilyy vahvana myös tulevaisuudessa.

Eurooppalaisen kulttuurin keskellä kirkastunut näkemys suomalaisesta elämänmuodon tärkeydestä, myös tasa-arvosta, on Niinistölle tärkeää.

Suomalainen perinne, suomalaiset asenteet, suomalainen arvomaailma ja suomalainen edelläkävijyys myös tasa-arvoasioissa ovat globalisoituvassa maailmassa menestyksemme kivijalka. Niinistöllä on realistiset mahdollisuuksia nostaa Suomi kokoaan merkittävämmälle paikalle, paikalle, josta Suomi on Halosen ja Vanhasen aikana pudonnut.

Suomalaisen elämänmuodon puolesta töitä tekevä Niinistö on paras henkilö mielipidejohtajaksi, arvopresidentiksi, myös meille naisille.

Taina Ojapalo-Pirinen

Hämeen Kokoomus ry, vpj

Riihimäki