fbpx
Uutiset

Naisten ja poikien maajoukkueissa paljon HPK:n pelaajia

MM-kisoihin valmistautuvien naisten ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkueissa on runsaasti HPK:n pelaajia. 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jukka Rautakorven leiriryhmässä ovat mukana hyökkääjät Ville Järveläinen, Robert Leino ja Heikki Liedes.

-Järveläinen on tämän kauden kehittyjä. Hän oli meillä mukana kesälukiossa testileirillä, mutta ei elokuussa. Hyvän ja laadukkaan seuravalmennuksen kautta hän tuli mukaan marraskuussa ja ollut siitä lähtien vakiopelaaja. Ville on älykäs ja viisas pelaaja, joka on kasvanut aika paljon urheilijana, Rautakorpi kehui A-nuorten SM-liigassa pelannutta Järveläistä.

Robert Leino oli kauden aikana muutaman kuukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta on noussut taas mukaan maajoukkuekuvioihin.

-Leino on samantyyppinen kuin Järveläinen. Loukkaantuminen oli harmi juttu. Hänellä kesti jonkin aikaa päästä rytmiin, mutta katsoin ilolla pudotuspelejä Ilvestä vastaan. Niissä hän nousi ottelusarjan vanhetessa selvästi esiin.

Liedestä Rautakorpi vertaa pelaajatyyppinä Kerhon miesten liigajoukkueen Janne Kolehmaiseen.

-Liedeksellä on kova ja hyvä luonne. Hän on ollut meille erittäin arvokas turnauksissa tähän asti alivoimapelissä. Liedes on fyysisesti tiukka jätkä, Rautakorpi analysoi.

Kaikilla kolmella on kokeneen valmentajan mielestä hyvät mahdollisuudet lopulliseen kisajoukkueeseen.

-Ja myös menestyä kisoissa. Ketään ei valita paluumatkaa varten. Tarkoitus on että kaverit pärjäävät siellä.

Sveitsin MM-kisoihin valmistautuvan naisten maajoukkueen valmentaja Pekka Hämäläinen valitsi lauantaina SM-finaalit aloittavasta Kerhosta leiriryhmään maalivahti Maija Hassisen, puolustajat Mira Huhdan, Tea Villilän ja Jutta Stoltenbergin sekä hyökkäjät Annina Rajahuhdan ja Anne Tuomasen. Ensimmäinen MM-leiri naisilla on Vierumäellä 4.-10. huhtikuuta.

-Mukana on 24 pelaajaa, joista puolella on kokemusta viime kevään olympialaisista. MM-kisajoukkue valitaan leirin jälkeen, Hämäläinen selvitti.

Menot