fbpx
Uutiset

Naisten jäsenyydestä käytiin vilkas keskustelu – Helsingin Suomalainen klubi pysynee herrakerhona

Helsingin Suomalaisen klubin puheenjohtajan mukaan jäsenyysasia ei ole syyskokouksen esityslistalla. Kokoomuksen Petteri Orpo ja Janne Pesonen ovat kertoneet eroavansa klubista, jos jäsenyyttä ei avata naisille.
Helsingin Suomalaisen klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoo, ettei jäsenyyden avaamista naisille käsitellä klubin syyskokouksessa.

Helsingin Suomalainen klubi keskusteli tiistai-illan jäsentapaamisessa siitä, pitäisikö kerhon jäsenyys avata myös naisille.

Klubin puheenjohtaja Matti Viljanen kertoi STT:n haastattelussa, että mielipiteitä asiasta oli suuntaan ja toiseen. Hän kuitenkin korosti, että kyseessä ei ollut päättävä kokous.

Viljasen mukaan jäsenyyden avaamista naisille ei käsitellä myöskään marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen ovat kertoneet jo aiemmin aikovansa erota Helsingin Suomalaisen klubin jäsenyydestä, jos yhdistys ei hyväksy myös naisia jäseniksi.

Molemmat ovat korostaneet sitä, että yhdistyksen on hyväksyttävä myös naiset jäseniksi.

Viljasen mukaan Orpon ja Pesosen ulostuloilla ei ole mitään vaikutusta siihen, miten asiasta päätetään klubin sisällä.

Yhdistys valitsee itse jäsenensä

Niin sanottujen herrakerhojen jäsenyyskriteerit nousivat esille jo aiemmin syksyllä. Syyskuussa Helsingin Pörssiklubissa äänestettiin sen puolesta, että jäsenyys avataan myös naisille.

Asia vaatii kuitenkin vielä lopullisen päätöksen, joka tehdään klubin syyskokouksessa 8. marraskuuta.

Suomessa yhdistykset voivat itse määritellä sen, kenet jäseneksi otetaan ja ketkä jätetään ulkopuolelle. Vaikka naisten sulkeminen kerhojen ulkopuolelle herättää paljon keskustelua, lain valossa ongelmaa ei ole.

– Jos asiaa katsoo juridisesti tasa-arvolain kannalta, ongelmia ei ole. Yhteiskunnallinen ongelma on kuitenkin se, että naiset ylipäätään ovat talouselämän johtopaikoilla vahvasti aliedustettuina. Tällaiset kerhot saattavat ylläpitää rakenteita, jotka tukevat taloudellisen vallan keskittymistä miehille, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara sanoi Lännen Median haastattelussa 27. syyskuuta.

Menot