Uutiset

Naisten Pankin toiminta käynnistyy

Hämeenlinnaan on juuri perustettu Naisten Pankin alasolu eli paikallinen toimintaryhmä. Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten koulutuksen ja yrittäjyyden hyväksi.

Yksi hankkeen käynnistäjistä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntapastori Päivi Aikasalo, joka kertoo miettineensä pitkään toiminnan aloittamista.

-Naisten Pankki on organisoitu siten, että paikkakunnille perustetaan soluja, joiden tavoitteena on kerätä rahaa. Solut suunnittelevat toimintansa itsenäisesti, Aikasalo kertoo.

Aikasalon mukaan Hämeenlinnassa on kaavailtu esimerkiksi jumpparyhmän käynnistämistä, mutta sen valistelu on vielä kesken. Sen tuotto ohjattaisiin Naisten Pankkiin.

Naisten Pankki on osa Kirkon ulkomaanavun toimintaa.

Solun perustamisen ratkaiseva sysäys oli Hämeenlinnassa toimintansa aloittanut ekumeeninen naisten yhteisö, jossa on mukana luterilaisia, ortodokseja ja katolisia.

-Mietimme yhdessä, että yhteisö-nimitys viittaa luostariperinteeseen. Luostareiden toimintaperiaatteita ovat rukous ja työnteko, ja me ajattelimme, että teemme hyvää perustamalla alasolun, Aikasalo kertoo.

Hämeenlinnan ensimmäinen Naisten Pankin tapahtuma eli jumppa järjestetään Linnanpuiston lavalla toukokuun 16. päivänä. Toukokuun lopulla taas kokoonnutaan kehittelemään ideoita Loimalahden leirikeskuksen saunalle. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic