Uutiset

Naisten salibandyfinaaleja pelataan Elenia-areenassa

Hämeenlinnan Elenia-areenassa on tarjolla maan parasta naisten salibandyä. Naisten liigan runkosarjan voittaja nurmijärveläinen SB Pro pelaa finaalisarjan kotiottelunsa Elenia-areenassa.

SP Pro ja Classic aloittavat kamppailun naisten mestaruudesta keskiviikkona kello 18.30 Hämeenlinnassa. Toinen finaali on finaali on lauantaina kello 15.30 Tampereen areenassa ja kolmas sunnuntaina kello 14 Elenia-areenassa.

Mestaruus heltiää kolmella voitolla. Tarvittaessa pelataan vielä lauantaina 18.4. ja sunnuntaina 19.4..

SP Pro on pelannut kauden kotiottelunsa tähän saakka Vantaalla. Katsomokapasiteetti sen kotihallissa on kuitenkin vain 250, eikä siellä voi pelata finaaleja.

– Aikaisempien kausien finaalien kotiotteluita olemme pelanneet Pasilassa ja Tikkurilassa. Kartoitimme nyt mahdollisia pelipaikkoja. Tiedämme, että Hämeenlinnassa on uusi ja hieno areena. Halusimme tilla sinne, jos siellä vaan on tilaa, kertoo SP Pron päävalmentaja Timo Suonpää.

Hän vakuuttaa, että SP Pro tulee hyvin ja luottavaisin mielin pelaamaan kotiottelunsa Hämeenlinnaan. Seura tarjoaa junioreilleen ja kannattajilleen bussikyydit Nurmijärveltä. Pron omien juniorien lisäksi myös hämeenlinnalaisen Steelersin junioreilla on vapaa pääsy Elenia-areenan loppuotteluihin.

– Ei varmasti ole väärin sanoa, että Elenia-areena tarjoaa Suomen parhaat puitteet lajillemme. Meille halli on tuttu liigaottelusta Steelersiä vastaan. Tytöt ovat kuitenkin innokkaita pelaamaan siinä hallissa. Hämeenlinna on urheilukaupunki ja senkin takia sinne on kiva tulla.

SP Pro ja Classic hallitsevat suomalaisten naisten salibandyä suvereenisti. Joukkueet pelaavat finaalissa jo neljännen kerran peräkkäin. Pro on hallitseva suomenmestari, mutta sitä ennen Classic huuhtoi kultaa kolmasti peräkkäin. Tämän vuoden cupin finaalissakin olivat samat joukkueet vastakkain. Classic voitti cupin. Pro puolestaan oli kauden runkosarjan ykkönen ja Classic kakkonen. Keskinäisistä sarjaotteluista Classic voitti ensimmäisen ja toinen päättyi tasatulokseen.

– Vastustaja on tuttu puolin ja toisin. Puolet maajoukkueestakin koostuu näiden joukkueiden pelaajista. Vastakkain ovat kiistatta Suomen kaksi parasta naisten joukkuetta, Suonpää sanoo.

Hän odottaa finaalisarjasta tasaista ja tasokasta.

– Tiukkaa tulee olemaan. Peli on niin fyysistä kuin se naisten salibandyssä voi olla. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020