Uutiset

Naisten sihti kohdallaan Punaportilla

Hämeenlinnan Ampumaseuran isännöimät Suomen Veteraaniampujien mestaruuskilpailut keräsivät ennätysosanoton Punaportin liikuntahalliin.

– Kilpailusuorituksia oli kahden päivän aikana 201. Lisäksi lauantaisessa kultahippujen (juniorit) karsinnassa oli mukana 36 ampujaa, kertovat Hämeenlinnan Ampumaseuran varapuheenjohtaja Jukka-Matti Lastunen ja toiminnanjohtaja Timo Hänninen.

Veteraanit ampuivat lauantaina ilmapistoolilla ja sunnuntaina oli vuorossa ilmakivääri. Tulostaso oli Veteraaniampujien puheenjohtajan Väinö Ylitalon mukaan hyvä.

Naisampujatkin kunnostautuivat kivääriradalla.

– Silmu Kuisma voitti naisena miesten 75-sarjan tuloksella 371. Toiseksi tullut Osmo Paavola hävisi hänelle 12 pistettä. Näissä kisoissa on naisten sarjat, mutta Silmu haluaa ampua kilpaa miesten kanssa, Ylitalo selvittää.

Tarkkana oli myös vammaisurheilijana viidet paralympialaisetkin kiertänyt valkeakoskelainen Sirkka-Liisa Collin. Hän voitti ainoana osanottajana naisten 65-sarjan. Collinin tulos 367 on sarjassa uusi Veteraaniampujien ennätys.

– En tietenkään ole tyytyväinen. Siellä oli pari huonoa sarjaa, Collin hymyili odottaessaan kolmiasentokilpailun eräänsä.

Collinin, 67, oma makuuennätys on erinomainen 385.

– Sen ammuin vammaisurheilukisoissa Saksassa. Tulos on yhä naisten suomenennätys vammaisurheilun ammunnassa.

Collin vammautui vuonna 1974.

– Pari vuotta myöhemmin tulivat urheiluhommat kuvioon.

Valkeakoskelainen on osallistunut kolmissa paralympialaisissa jousiammuntaan hyvällä menestyksellä – joukkuekultaa ja -pronssia on tullut.

– Jousiammunnassa voitin myös pari MM-kultaa ja EM-kultaa, hän sanoo.

Kaksissa paralympialaisissa Collin on ampunut kiväärillä.

– Myin jousen pois ja ostin kiväärin, hän selvittää hymyssä suin.

Collinin mukaan hänellä on kova kilpailuvietti.

– Minulle on voitto, jos voitan yhdenkin ikäiseni kävelevän ampujan.

Kilpailuvietti on tarjonnut Collinille urheiluelämyksiä monipuolisesti.

– Olen ollut mukana muun muassa pyörätuolitanssin EM-kisoissa ja EM-pöytätenniksessä.

Urheilu on paljon antanut

Collin vakuuttaa saaneensa urheilulta erittäin paljon.

– En olisi muuten saanut kokea niin hienoja tunne-elämyksiä. Olen tavannut hienoja ihmisiä ja päässyt presidentinlinnaan tanssimaan. Kuninkaallisiinkin olen päässyt tutustumaan. Kuka olisi ihanampi kuningatar kuin Ruotsin Silvia. Belgian prinsessan Astridin tapasin Sydneyn kisoissa vuonna 2000, Hollannin edesmenneen kuningattaren Julianan ensimmäisissä paralympialaisissani Hollannissa vuonna 1980.

Järjestelyille kehuja

Väinö Ylitalo kehui estoitta Hämeenlinnan Ampumaseuran kisajärjestelyjä.

– Järjestäjille on annettava tunnustusta, kun he sen ansaitsevat. Hämeenlinnassa järjestelyt olivat loistavat. Toimitsijat ja kaikki muut kisajärjestäjät olivat tehtäviensä tasalla. Ampujat olivat tyytyväisiä sekä lauantaina että sunnuntaina, Ylitalo hehkutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020