fbpx
Uutiset

Naistenpäivänäkin tarvitaan peniskiintiötä

Pikkutyttönä olin kateellinen samassa pesisjoukkueessa pelaaville pojille. He osasivat heittää pallon takakentältä kotipesään paremmin kuin minä. Lisäksi poikien oli paljon helpompi käydä kesken harjoitusten pissalla.

Kateus ei enää paina mieltä, vaikka edelleenkin minun täytyy mustikkareissulla pyllistellä pusikossa sen sijaan, että avaisin vain vetskarin ja antaisin suihkuta.

Naiseudessa on paljon hyviä puolia, joita en pikkutyttönä ajatellut. Silloin olisi ollut kivaa pestä pojat mennen tullen ja lyödä kunnari. Nyt en enää vaihtaisi osaa miesten kanssa, vaikka pitääkin kärsiä kuukautiskivuista, karvojen nyppimisestä ja tulevaisuudessa mummutaudista. Olen ymmärtänyt, että tasa-arvo ei ole sitä, että pitää osata heittää palloa yhtä hyvin kuin mies.

Tasa-arvo on paljon muutakin kuin sitä, että naiset saisivat samoista hommista samaa palkkaa kuin miehet tai heidät otettaisiin vakavasti miesvaltaisella alalla. Tasa-arvo on ennenkaikkea sitä, että toista ihmistä kunnioitetaan riippumatta hänen sukupuolestaan.

Tätä kunnioitusta pitäisi puolin ja toisin oppia arvostamaan ja vaalimaan.

Kirjailija Kaari Utrio sanoi Hämeen Sanomien sunnnutaisivuilla, että on lottovoitto syntyä suomalaiseksi naiseksi. Täällä miesten ja naisten tasa-arvo on paljon pidemmällä kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Silti edelleen yritysten välisiä ja sisäisiä neuvotteluita käydään saunanlauteilla tai golfkentillä miesten kesken. Myös yritysten johdossa ja pärstägallerioissa on suurimmaksi osaksi miehiä.

Se pistää vihaksi, sillä kyse ei ole peniskiintiöstä vaan penisvallasta.

Eteenpäin pitäisi päästä korvienvälillä eikä lahkeen sisuksilla. Toisin näyttää kuitenkin olevan. Äijät valitsevat äijiä, koska naisen kyvyt saattavat pelottaa. Naisia ei haluta sotkemaan saunapäätöksiä. Jotkut raukat vielä kehtaavat sanoa, että tunteellinen nainen ei sovi johtoportaaseen. Selittelyn makua.

Naisena kannatan kuitenkin peniskiintiötä jossain muodoissa. Muistan ajat lukiossa, kun luokalla oli kolme poikaa ja 30 tyttöä. Vanhojentanssipareista tuli heti ensimmäisellä syyslukukaudella kova kiista. Muutenkin meininki oli kuin tyttöleirillä. Kuppikuntia, kuiskailua ja ilkeitä katseita. Kummasti ne kolmekin poikaa pystyivät hillitsemään hurjaa akkalaumaa, vaikka peniskiintiö tuntuikin liian pieneltä. Välillä tuli pesisjoukkuetta ikävä.

Naistenpäivänäkin tarvitaan peniskiintiötä, sillä eri sukupuolet tuovat moneen asiaan eri näkökulmia ja kummasti tasoittavat toisiaan. Peniskiintiön rinnalle tarvittaisiin kipeästi pimpsakiintiö, sillä monilla aloilla tarvittaisiin kipeästi naisenergiaa.

Miesvaltaisilla aloillakin pimpsakiintiöstä voitaisiin olla pitkällä tähtäimellä ihan tyytyväisiä, sillä mitä elämä on ilman naisia? Todella tylsää.

Menot