fbpx
Uutiset

Naisvaikuttajat Lopelle

Lopen kunnanvaltuuston aktiiviset naisryhmät ovat tasa-arvon päivän hengessä halunneet nostaa esiin naisnäkökulman yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja kutsuneet kokoon Naisvaikuttajaseminaarin.

Seminaaripuheenvuorot vaikuttamisesta naisena, sen haasteista ja mahdollisuuksista tulevat pitämään Riikka Manner (kesk), Outi Ojala (vas), Ulpu Iivari (sd), Auli Kangasmäki (ps) ja Kristiina Liinaharja (vihr). Seminaari pidetään sunnuntaina Lopen kunnantalolla.

Puhujat eivät ole ehdokkaina eduskuntavaaleissa, mutta vaalien läheisyys näkyy kuitenkin itse tapahtumassa. Järjestävät ryhmät ovat varanneet oman puolueensa hämäläisille kansanedustajaehdokkaille esittelytilaa seminaarin yhteyteen. Myös puhujilta odotetaan kokemuksia ja kenties neuvoja ja vinkkejä eduskuntaan yrittäville.

Vasemmistoliiton Outi Ojala on entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko sekä myös Vasemmistonaisten entinen puhenainen.

Riikka Manner on varkautelainen keskustapoliitikko, joka valittiin Euroopan parlamenttiin vuonna 2009.

Ulpu IIvari on pitkän linjan demaripoliitikko ja toiminut urallaan monissa eri luottamustehtävissä. Hän oli Suomen ensimmäinen naispuoluesihteeri ja ensimmäisiä europarlamentaarikkoja.

Kristiina Liinaharja on tammelalainen yrittäjä ja kolmen pojan äiti, Tammelan kunnanvaltuuston vihreitä edustava jäsen ja nyt päättyvän kauden varakansanedustaja.

Auli Kangasmäki toimii perussuomaisten toisena varapuheenjohtajana jo kuudetta vuotta. (HäSa)

Menot