Uutiset

Nälkiintynyt vinttikoira säälittää nettiyhteisöä

Kanta-Hämeen Eläinhoitolaan viime viikonloppuna toimitetun urosvinttikoiran kohtalo kuohuttaa Facebookissa.

Nälkiintyneelle koiralle ei löytynyt omistajaa, joten seudun löytöeläimistä huolehtivan hoitolan henkilökunta laittoi alkuviikosta ”etsintäkuulutuksen” omistajasta ja koiran kuvan yhteisöpalveluun.

Kuva lähti leviämään verkossa kulovalkean lailla, ja keskiviikkoiltaan mennessä sitä oli jaettu Facebookissa yli 3000 kertaa. Alkuperäistä kuvaa oli myös kommentoitu satoja kertoja. Kuva herättää verkkoyhteisössä sääliä koiraa, ja suuttumusta omistajaa kohtaan.

Lukuisista vihjeistä huolimatta koiralle ei keskiviikkoiltaan mennessä ollut löydetty omistajaa.

– Koiran taustat alkavat olla selvillä. Se on ollut useammassa kodissa ja myyty aivan normaalikuntoisena kuukausi sitten eteenpäin. Viimeisin omistaja ei ole tiedossa, kertoo Etelä-Hämeen Eläinhoitolan yrittäjä Maria Renko.

Koira on mikrosirutettu, mutta sitä ei ole rekisteröity.

Uutta kotia ei vielä etsitä

Koira löydettiin seikkailemasta Hämeenlinnan Kantolan alueelta viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Eläinhoitolan henkilökunta arvioi, että se ei ole nälkiintynyt karkureissun aikana.

– Ei ole mitenkään mahdollista, että se olisi ollut pidempään luonnossa. Tassut ovat hyvässä kunnossa, eikä se väistä ihmistä. Siitä olisi myös varmasti tullut havaintoja jo aiemmin, Maria Renko sanoo.

Koira on Rengon arvion mukaan nälkiintynyt, mutta sitä ei ole muuten pahoinpidelty.

– Se on yllättävän pirteässä kunnossa.

Mikäli koiran omistaja löytyy, hoitola tekee hänestä eläinsuojeluilmoituksen.

Koiran kuvan leviäminen verkossa ruuhkautti Eläinhoitolan puhelimen. Koiralle ilmaantui lyhyessä ajassa useita hoitajaehdokkaita ja uuden kodin tarjoajia.

– Kaikki haluavat olla pelastajia, Renko naurahtaa.

– Tässä vaiheessa emme kuitenkaan etsi sille uutta kotia. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic