Uutiset

Nalle Puh tähdeksi Walk of Famelle

Kirkuvat fanit reunustivat tiistaina Hollywoodin maineikasta Walk of Fame -katua ja muutamat yrittivät tunkeutua henkivartioiden rivistön läpi päästäkseen lähelle idoliaan – jolla oli asusteenaan vain punainen t-paita keltaisen turkkinsa yllä.

– Kukaan ei seonnut näin Britney Spearsista, eräs valokuvaajista hämmästeli räpsiessään tähdestä kuvia.

– Puh! Katso oikealle, toinen kuvaaja kehotti.

Ihailijoita innosti juhlavuottaan viettävä Nalle Puh, joka sai oman tähden kuuluisuuksien kadulle. Vastaavan kunnianosoituksen on saanut noin tusina muuta animaatiohahmoa kuten Mikki Hiiri, Aku Ankka ja Lumikki. Nalle Puhin tähti sijaitsee lähellä Tim Allenin, Rod Selingin ja Jane Russelin tähtiä.

Puhin tarinan ensijulkaisusta on kulunut jo 80 vuotta. Pyöreitä vuosia juhlitaan puolentoista vuoden ajan Walt Disney -yhtiön johdolla.

Tuomioistuin tyrmäsi opettajan tuolivalituksen

Tuomioistuin ei antanut tukeaan brittiopettajan työtuolia koskeneelle valitukselle, Luokkahuoneen tuoli oli kuulemma pitänyt hämmentävän kovaa ääntä ja häirinnyt kaikkia.

Valittaja oli bristolilainen Sue Storer, 49. Storerilta oli palanut pinna tuoliin, joka piti kamalan metakan aina jonkun istuessa siihen. Storer luonnehti tuolin pitämän äänen muistuttavan ilmavaivoista kärsivän ihmisen tuprautuksia. Erityisen kiusallinen tuoli oli kuulemma ollut opettajien ja oppilaiden vanhempien tapaamisissa.

Sue Storer kertoi tuomioistuimelle, että koulun muut opettajat olivat saaneet uudet tuolit. Samalla hän esitti, että miesopettajia on suosittu hänen kustannuksellaan.

Tyyris leipä äimistytti Lontoossa

Lontoossa on kaupattu kalliimmanpuoleinen gourmet-leipä. Ilmestyksellä oli hintaa peräti 85 puntaa eli 122 euroa.

Yli 700 mummonmarkkaa maksanut leipä ei ollutkaan mikä tahansa käntty. Noin 600 grammaa painaneen leivän päätäyte oli japanilainen vasikanpihvi. Täytteenä oli myös brittiläisiä kirsikkatomaatteja sekä Euroopan huippujuustoa, Brie de Meaux’ta. Leivän täydellisti foie gras’lla (rasvaisella hanhenmaksalla) maustettu majoneesi.

Leipä itsessään oli hapanta taikinaleipää, jonka oli annettu käydä tasan 24 tuntia.

– Tämä on täysin fantastinen makusekoitus, suitsutti Britannian johtaviin kokkeihin lukeutuva Giorgio Locatelli.
Superleipä sai huumoripitoisen nimen: se nimettiin McDonald-leiväksi, sillä kielen mukanaan vievän herkun suunnitteli Scott McDonald.

STT

Päivän lehti

30.3.2020