Uutiset

Nancy Sinatra on edelleen hyvässä iskussa

Nancy Sinatra lauloi 1960-luvun puolivälissä itsensä ja saappaansa legendoiksi hitillään These Boots Are Made For Walkin’. Nancy ”Frankin tytär” Sinatra on musiikin lisäksi tehnyt uran myös valkokankaalla ja tv:ssä. Ja nyt taas kerran uuden albumin.

– Helsinki! Sinähän soitat Helsingistä, eikö vain? Olen kerran käynyt siellä, se on todella kaunis kaupunki, Nancy Sinatra ilakoi puhelinlinjaa pitkin Los Angelesista.

– Vai että on Helsingin vanha keskusta rakennettu Venäjän vallan aikana? No, siitä minä en tiedä mitään, Sinatra jatkaa.

Eikä tarvitsekaan tietää, sillä aikomuksena ei suinkaan ollut puhua Helsingistä. Sen sijaan kylläkin esimerkiksi Nancy Sinatran uudesta albumista, joka on nimeltään sangen ytimekkäästi Nancy Sinatra. Levyn apuvoimina häärivät muun muassa U2:n Bono, muinoin Smithsin riveissä kuuluisuuteen ponnahtanut Morrissey ja Pulp-yhtyeen Jarvis Cocker.

– Kaikkien näiden artistien levyjä oli cd-kokoelmassani jo ennen kuin yhteistyöstä heidän kanssaan oli ollut puhettakaan, toteaa Sinatra, joka kertoo seuranneensa popin ja rockin kehitystä herkeämättä lähes puolen vuosisadan ajan.

Nancy Sinatran uutukainen soi yllättävänkin hehkeästi ja vahvasti. Myös artistin itsenä mielestä.

– Minua on joskus harmittanut, että niin moni luulee minun elämäni aikana laulaneen vain kappaleen These Boots Are Made For Walkin’. Olen kuitenkin levyttänyt yli 500 laulua, Nancy painottaa.

Playboyn kannessa, muttei isän varjossa

Kun Nancy Sinatran jyräsi 1960-luvulla levymyyntilistojen kärkeen, hän jyräsi samalla itsestään melkoisen seksisymbolin ja pin-up -kuningattaren. Sinatran kuvat ovat koristaneet Playboy-lehteä sen kantta myöten vielä 1960-luvun jälkeenkin. Menneisyys seksisymbolina saattaa tämän päivän 64-vuotiaasta tuntua jokseenkin hassulta.

– Ei oikeastaan. Mietin asiaa jotenkin niin, että niissä kuvissa on joku aivan eri ihminen kuin tämän päivän Nancy Sinatra. Sitä alkaa vuosien mittaan suhtautua asioihin uudella tavalla. Nyt esimerkiksi ymmärrän jo, että elämä ei kestä loputtomiin, että jonain päivänä tulee lähtö, Nancy Sinatra kertoo vakavana.

Jos viihdetaiteilijan isä sattuu olemaan Frank Sinatra, on vaara isukin mahtavan suureen varjoon jäämisestä ilmeinen.

– En ole tuntenut jääneeni isäni varjoon. Ainoastaan kritiikki on joskus vihjaillut siihen suuntaan, että minun tulisi ymmärtää olevani alalla vain isäni ansioilla.

Vauhtihullu Elvis ja Vietnamin luodit

Nancy Sinatran elokuvauraan lukeutuvat muun muassa Helvetin jengi, vastanäyttelijänä Peter Fonda, ja Speedway – Vauhtihullut, jossa Nancy esiintyi itsensä Elvis Presleyn kanssa.

– Kammottavan huono elokuva, mutta Elvis oli kyllä mahdottoman mukava mies. Hän olisi halunnut paljon painavampia rooleja kuin mitä hänelle annettiin. Se on harmi ja iso sääli, Nancy Sinatra ounastelee.

Nancy Sinatran artistihistoriaan kuuluu myös esiintymisiä sangen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Sinatra kävi Vietnamin sodan aikana laulamassa amerikkalaisjoukoille suuriin piirtein keskellä taistelutantereita.

– Tunnelma siellä oli hyvin kaksijakoinen. Minä vihaan sotaa, mutta en voinut olla ihailematta sotilaiden keskinäistä toveruutta, todellista taistelutoverit-meininkiä.

– Ja että minä pelkäsin siellä, pelkäsin ihan tolkuttomasti. Eräs esiintymisistäni piti lopettaa kesken, kun tulitus ja ammunta tulivat niin lähelle esiintymispaikkaa. Se oli kammottava hetki.

Mainos