Uutiset

Naperofutiskausi päätökseen

Kankaantaan alueelta koottu West Hamin joukkue esitti hyviä otteita sunnuntaina pelatussa Naperofutisturnauksessa. Kauden päätöspeleistä vuonna 2007 syntyneiden A-joukkue nappasi kolme voittoa kolmesta ottelusta.

Joukkueen kantaviin voimiin lukeutunut Jaakko Veijola onnistui iskemään tärkeitä maaleja sunnuntain otteluissa.

– Tänään oli hyvä päivä. Tein hattutempunkin yhdessä pelissä, Real Madridin Christiano Ronaldoa esikuvanaan pitävä Veijola kommentoi pelien päätyttyä.

Naperofutis jatkuu myös talvella, mutta Veijolan katseet kääntyvät talveksi jääkiekon ja salibandyn suuntaan.

– Yhdet jääkiekkoharjoitukset on jo tänä syksynä ollut, mutta jalkapallo on silti suosikkiharrastus, Veijola kertoi.

West Hamin joukkueen valmentajana sunnuntaina toiminut Janne Väinölä tiivisti Naperofutiksen perimmäisen tarkoituksen.

– Päivä on ollut ilmaltaan kylmä, mutta tunnelmaltaan lämmin.

Naperoita riittää

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennuspäällikkö Jami Lamberg piti noin 40 joukkueen turnausta onnistuneena tapahtumana.

– Paljon on ollut naurua ja maaleja. Eli hauskaa on ollut. Myös tekonurmella pelaaminen on saanut lapset iloiseksi, Lamberg sanoi.

Sunnuntain turnaus oli kauden viimeinen ulkotapahtuma Naperofutiksessa. Sisäkausi alkaa Pullerihallissa jo reilun viikon kuluttua. Kesäkaudesta Lamberg jakoi kiitosta innokkaille ohjaajille ja lapsille, jotka ovat ottaneet osaa noin pariinkymmeneen pelitapahtumaan kesän aikana.

Juniorijalkapallo on Hämeenlinnan seudulla hyvissä kantimissa. Naperofutiksessa ei ole tarkoitus tavoitella vielä maailman huippujen suorituksia, vaan päästä lajiin sisään. Sitä Lambergkin korostaa.

– Kun kyseessä ovat esikoulu- ja alakouluikäiset lapset, niin ei heiltä vielä ihan messimäisiä suorituksia odoteta. Se riittää, että on pallo mukana ja on hauskaa.

Naperoturnaus ei ollut ainoa viikonlopun iso jalkapallotapahtuma Hämeenlinnassa. Myös hieman vanhempien, 8–11-vuotiaiden Elenia-liiga pelattiin päätökseen. (HäSa)

Asiasanat