Uutiset

Nato

Hämmästyttää, miten tuo suomalaista sukulaisuussuhdetta merkitsevä sana saa aikaan mitä erilaisimpien aaveiden manaamista ihmismielien sekoittamiseksi.

USA -tuon sanan toisen käsitteen selkäranka – leimataan todelliseksi hirviöksi. Oman näkemykseni mukaan sallin USA:n jonkin verran töpeksiäkin niin Irakissa kuin muuallakin. Miksikö?

Siksi, että on ollut tuolta kansalta valtavan jaloa, kun se tuli omasta turvatusta maastaan tänne Eurooppaan lopettamaan esimerkiksi toisen maailmansodan. Ilman USA:ta Suomen olisi polkenut jalkoihinsa joko ryssä tai saku. Kummankaan alaisuudessa minä en olisi säilynyt hengissä. (Sen verran purnari luonne olen). Siis kiitos USA henkeni pelastamisesta omien poikiesi henkien menetyksillä.

En voi muuta kuin ihmetellä, miten voivat USA:laiset -jotka suurimmaksi osaksi ovat niitä eurooppalaisia, jotka on jollain tavalla aikoinaan pakotettu lähtemään täältä Euroopasta turvaan ”rapakon taakse” – niin, miten he haluavat tulla henkensä uhraten pelastamaan tänne Eurooppaan jääneitä ”nynny-tuttaviaan”. Se on niin jaloa, että sen rinnalla muutama töpeksinnät Irakissa jäävät omaan arvoonsa.

Eurooppalaisten nynnyyden näen edelleen jatkuvan. Sillä vaikka USA:n kanssa on perustettu Nato, niin eipä ole – oikeastaan brittejä lukuunottamatta -kanttia lähteä pitämään asioita järjestykseen. Häntä koipien välissä tulevat espanjalaiset pois Irakista.

Suomikin piilottelee täällä havumetsien suojassa muka turvassa, eikä lähtisi missään nimessä auttamaan ”rapakon taakse”, jos siellä apua tarvittaisiin. Tuskin edes sillä perusteella, että siellä elää satoja tuhansia suomalaisia.

Eikö suomalaisilla ole edes sen vertaa logiikkaa, että mitä useampia maita liittyy Natoon, sitä demokraattisemmaksi sen päätökset tulevat, eli sitä paremmin USA on pidettävissä aisoissa.

Kaiken kaikkiaan USA on yksi maailman demokraattisimmista maista.

Ei siellä heitetä poliittisia vastustajia vankilaan kuten naapurissamme (Hodorkovski) puhumattakaan tuon naapurin itäisestä naapurista, ja sen tarkemmin muita niin Aasian kuin Afrikan ja jopa Etelä-Amerikan maita yksilöimättä.

Raimo Kakko

Hämeenlinna

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic