Uutiset

Natosta keskustellaan kuin huonosta säästä

On valitettavaa suomalaisia kohtaan, että Natosta on tehty hallituspuolueiden toimesta pelotteluun tarkoitettu vaaliase. On jopa meidän äänestäjien halveksuntaa se tapa, jolla Natosta keskustellaan mediassa.

Ainoastaan kokoomus on onnistunut pitämään keskustelua järkevänä ja hedelmällisenä, vaikka puolue ei kuitenkaan ole tekemässä koko kansaa koskevia päätöksiä ilman äänestäjien laajaa hyväksyntää.

Lehtien mielipidekirjoituksista huomaa hallituspuolueiden Nato-mörköilyn tehonneen, sillä Suomen liittoutuminen nähdään johtavan vähintään kolmanteen maailmansotaan. Suurimmat Natolla kikkailijat eivät ole huomanneet Kylmän sodan päättyneen, sillä jopa Venäjä on mukana Naton rauhankumppanuusohjelmassa. Nato ei ole siis nykyään mikään vastavoima Venäjälle, vaikka näin monesti täällä asia nähdään.

Nato on tällä hetkellä maailman suurin rauhanturvajärjestö, jonka tehtävissä myös Suomi aktiivisesti toimii. Mitä niin äärimmäisen pahaa olisi olla virallisesti mukana turvaamassa rauhaa kriisien keskellä?

Nato ei myöskään ole kuin kerran historiansa aikana ollut mukana hyökkäysoperaatiossa, joka tapahtui vuonna 1999 Kosovon sodassa, jonne Nato meni keskeyttämään kansanmurhaa monen muun länsimaan ummistaessa silmiään siltä.

Pohjois-Atlantin sopimusjärjestö ei siis ole ikinä hyökännyt Irakiin tai Afganistaniin, vaan vuodesta 2003 Nato on vastannut Afganistanin rauhanturvajoukoista, jossa myös suomalaiset suorittavat arvokasta työtään kyseisen puolustusliiton lipun alla.

On aika lopettaa pelkkien uhkakuvien maalailu ja sinkkiarkuista puhuminen, koska mielestäni suomalaiset kaipaavat oikeata keskustelua Natosta. Touhu näyttää vain siltä, että demarit ja kepulaiset näin vaalien alla pelottelevat kansalaisia Natosta, mutta maaliskuun jälkeen ovat hyvinkin innokkaita keskustelemaan sen erinomaisuudesta.

Päättäjät, ryhdistäytykää ja lopettakaa poliittinen pelaaminen!

Matti Lepistö

nuori äänestäjä

Pälkäne

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic