Uutiset

Nauru saattaa olla paras lääke

Usein väitetään, että nauru on paras lääke moneen vaivaan. Nyt japanilainen tiedemies on päättänyt selvittää asiaa aivan tosissaan.

Geenitutkija Kazuo Murakami on alkanut yhteistyöhön stand up -koomikoiden kera. Hän toivoo, että hauskuuttajien parhaat jutut voidaan muuntaa sairauksien edulliseksi hoitokeinoksi.

Murakami on kehittänyt teorian, jonka mukaan ”nukkuvia” tai hyvin passiivisia geenejä voidaan herätellä tuottamaan proteiinia. Hänen mukaansa nauru voisi olla eräs stimulantti.
Yli 90 prosenttia ihmisen geeneistä kuuluu passiivisessa tilassa oleviin geeneihin.

– Jos voimme todistaa, että ihminen pystyy kääntämään geenejään päälle tai pois päältä tunteiden kuten naurun avulla, kyseessä on vuosisadan löytö. Se olisi vähintään Nobelin palkinnon arvoinen, korostaa 70-vuotias Murakami.

Hänen tuloksensa nauruterapiasta ovat lupaavia. Tähän mennessä ainakin 23 geeniä on kyetty aktivoimaan viihteen avulla. Tällä lääkinnällä ei myöskään ole kielteisiä sivuvaikutuksia.

Murakami ei ole mikään huuhaa-tutkija, sillä hän johtaa Japanissa kansainvälisen tieteen edistyssäätiötä.

STT

Ajokortti jäi vielä saamatta

Ajokortin haluava seitsemänvuotias poika otti vanhempiensa auton ja lähti ajelulle. Pojan autoilu oli sen verran lennokasta ja mutkittelevaa, että hänen peräänsä lähteneet poliisi luulivat jahtaavansa rattijuoppoa.

– Eihän se auto pysynyt kaistallaan alkuunkaan, poliisi Josh Lavarette kiteyttää.

Poliisien hämmästys oli melkoinen, kun heidän takaa-ajamansa auto kymmenen kilometrin kaahailun jälkeen pysähtyi täysin sopuisasti erään taloon eteen. Ja vielä suurempi heidän hämmästyksestään tuli, kun autosta hyppäsi ulos hädin tuskin 120-senttinen kaveri.

Poika ehti ajonsa aikana aiheuttaa lukuisia vaaratilanteita. Lopulta hänen perässään oli lukuisia poliisipartioita. Poliisit jaksoivat takaa-ajon loputtua hämmästellä sitä, että 120-senttiseltä auton ajaminen on vaatinut melkoista akrobatiaa.

Seitsemänvuotias kuvitteli autoiluaan ilmeisesti jonkin sortin ajokokeeksi. Hän kertoi syyksi ajeluun halun saada ajokortti.
Ajokortin poika voi kuitenkin saada aikaisintaan yhdeksän vuoden kuluttua. Nyt hän saa syytteen ajokortitta ajamisesta ja virkavallan käskyjen laiminlyömisestä. Poika on ensi viikolla kuultavana nuorisotuomioistuimessa.

STT

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic