Uutiset

Näytöstyylillä suomensarjaan

Sen näki nopeasti, mitä tuleman pitää.

Hämeenlinnan Paukku ei antanut helsinkiläiselle Puna-Mustille mitään mahdollisuuksia maakuntasarjan etelälohkon finaalissa. Paukku takoi Hämeensaaren syyskuisessa helteessä tulostaululle tylyt lukemat 2–0 (15–3, 10–2). Voitto tarkoitti samalla sitä, että Hämeenlinnassa pelataan ensi kesänä useamman vuoden tauon jälkeen miesten suomensarjaa.

Paukku aloitti ottelun väkevästi lyömällä avausvuorossa viisi juoksua. Lopullisesti helsinkiläisten selkäranka notkui kolmannessa vuorossa, jonka aikana kotijoukkue juoksutti PuMun ulkokenttää yhdeksän juoksun verran. Toisen jakson ja koko ottelun ratkaisu tapahtui toisessa vuorossa. Paukku teki siinä taas kahdeksan juoksua, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Paukun ykköspalkittu oli sisäpelissä yhden kunnarin ja kolme tavallista lyönyt ja viisi tuonut Mikael Mantila. Mantila teki myös ulkopelissä lukkarin tontilla hyvää työtä, eikä päästänyt vieraita riehumaan mailan varressa.

– Pelasimme oikeassa paikassa kauden parhaan pelin. Tuota vastustajaa vastaan kaksinumeroiset molemmilla jaksoilla on mainio suoritus. Ei voi kuin olla tyytyväinen. Pelasimme todella hyvää peliä, Mantila sanoi.

Kummankin jakson tehovuoro oli liikaa PuMulle.

– Saimme kummassakin jaksossa hyviä läpilyöntejä. Sen se vaatii. Tänään oli vielä hyvä ilma lyödä, minkä käytimme hyväksemme.

Paukun kakkospalkittu oli Lasse Vartiainen. Myös hän kiersi kertaalleen kunnarin ja löi sen lisäksi kuusi juoksua. Lisäksi hän toi yhden juoksun.

Helppo johtaa

Paukun pelinjohtajana oli kauden aikana useimmin Marko Ruuskanen. Ruuskasen mielestä hämeenlinnalaisten joukkuetta oli helppo johtaa.

– Kun peli lähtee kulkemaan ja pelaajat pelaavat hyvällä itseluottamuksella, ei käytännössä tarvitse kuin näyttää merkkiä ja viedä vähän omia ajatuksia eteenpäin. Pelaajat pystyvät tekemään loistavia suorituksia. Tämän joukkueen peli lähtee ulkopelistä. Kun se on tiukkaa, ei sisällä tarvitse niin paljon edes tehdä. Tänään sisäpelikin oli niin rautaa, ettei vastustajalla ollut mitään mahdollisuuksia, Ruuskanen kehui.

Kokenut pesäpallomiehen mukaan Paukun materiaalin tasaisuus oli menestyksen avain.

– Kun kaikki olivat paikalla, pystyimme pelaamaan kahdella kärjellä ja käyttämään koko joukkueella. Tiukan paikan tullenkin pystyi antamaan vastuuta kenelle vain, emmekä olleet yhden pelaajan ratkaisujen varassa, Ruuskanen arvioi.

Suomensarjaan

Mantilan mukaan joukkueen kausi sujui ongelmitta.

– Hävisimme kolmannen pelin, mutta muuten emme yhtään, joten ehkä tämän piti mennä näin. Pelaajat olivat hyvin mukana koko kauden, eikä ketään tarvinnut soitella peleihin. Kiitos myös yhteistyökumppaneille tästä kaudesta, hän kiitteli.

Paukun miehet eivät ole vielä keskustelleet ensi kauden peleistä, mutta saavutettu ylempi sarjapaikka on tarkoitus ottaa vastaan.

– Sellainen on mieliala ollut, että paikka otetaan ja sellaista ryhmää lähtee joku tänne kasaamaan. Sitä ei vielä tiedetä, kuka, milloin ja missä, Mantila sanoi.

Hämeenlinnalaiselle miespesäpallolle korkeampi sarjapaikka tekee hyvää. Seuran junioreille tulee samalla luonnollinen jatkumo junioriuran jälkeen.

– Ensi kaudella puhutaan aidosta kilpasarjasta. Tämäkin oli sitä, mutta siellä pitää oikeasti harjoitella. Tälläkin porukalla pärjäämme siellä varmaan jollain tasolla, mutta tästä pitää vielä vähän parantaa, pelaamisen ohella joukkueen valmentamisesta vastannut Mantila sanoi. (HäSa)

Asiasanat