Uutiset

Näyttelijä, laulaja, toimittaja, juontaja, perintöprinsessa…

 

Susanna Lainetta ei pysty pistämään yhteen lokeroon nykymaailman monilokeroisessa ammattikuntakentässä. Eikä Susanna itsekään halua esittäytyä vain yhden alan edustajana:

– On tosi mukavaa heittäytyä aina uusiin juttuihin, kun siihen tarjotaan mahdollisuus.

Hämeenlinnan teatterissa Susanna Laine vierailee Älä pukeudu päivälliselle -komediassa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun näyttelen ihan työkseni laitosteatterissa. Seinäjoen kaupunginteatterissa esiinnyin lapsena ja nuorena tavan takaa, mutta silloin roolit olivat pieniä. Teatterimaailma tuli kyllä silloin tutuksi.

– Katsoin Seinäjoella Hulvaton hotelli –esityksen 45 kertaa! Silloin tein töitä teatterin narikassa.

Seinäjoen vuosien jälkeen Susanna Laine on näytellyt Vihdin kesäteatterin Onnen maassa ja muutaman jakson verran suositussa Salatut elämät -sarjassa.

Teatterikärpäsen puraisu Susanna Laineen kohdalla oli aikanaan kova:

– Ala-asteikäisenä kävin ensimmäisen kerran katsomassa teatteriesitystä. Vaikka olin silloin hyvinkin ujo tyttö, soitin itse teatterinjohtajalle, ja pyysin päästä mukaan johonkin esitykseen. Aika pian myös pääsin.

Helposti innostuva
Seinäjoella Susanna Laine näytteli, tanssi ja lauloi. Monitaitajalle riitti vuosien varrella hommia useassa produktiossa. Lukion jälkeen Laine opiskeli Lahden kansanopistossa teatteria ja Lahden ammattikorkeakoulussa musiikkiteatteria, sieltä tie vei satunnaiskeikkojen jälkeen pysyvämmin sähköiseen mediaan.

– Ilman muuta halua jatkossa tehdä myös teatteria, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus. Vitsi kun saisikin tätä tehdä!

– Toisaalta olen helposti uusista mahdollisuuksista innostuva ihminen, joten koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Susanna Laine kuitenkin vakuuttaa, ettei teatteri ole hänelle sellainen pakkomielle, jota välttämättä täytyy päästä tekemään teatterirakkaudesta huolimatta: ‧

– Mutta mukavaa tämä. Täällä Hämeenlinnassa olen nauttinut tosi paljon, kun porukka on kokonaisuudessaan hienosti mukana ja toisiaan tukemassa. Silti on koko ajan sellainen rento fiilis, ei lainkaan pakkopullaa.

Jännitin niin että oksetti
Susanna Laine sanoo jännittäneensä ujoutensa vuoksi ensimmäisiä esityksiä aivan valtavasti:

– Minua oksetti, olin pahoinvoiva. Mutta näiden esitysten kautta voitin suurimman osan ujouttani.

Jatkossa ujoudet ovat kadonneet lopullisesti, sillä Susanna Laine on muun muassa Miss Suomen 2. perintöprinsessa vuosimallia 2005. Missiurallaan hän sijoittui Miss International Beaty -kilpailussa Japanissa kolmanneksi. Esiintymisiä tuli runsaasti, varmuus kasvoi.

Myöhemmin Laine on työskennellyt muun tv- ja radiotoimittaja ja juontajana, niistä laajinta julkisuutta on saanut varmasti Big Brotherin tv-lähetysten juontotehtävät. Näkyviin työtehtäviin voi lukea ilman muuta myös Aikakone-yhtyeessä laulamisen vuoden ajan vuonna 2009.

– Kun juontaa suoraa radio- tai tv-ohjelmaa, niin siinä voi tapahtua ihan mitä tahansa. Työn kautta on oppinut sysäämään syrjään turhat jännitykset, Susanna Laine nauraa heläyttää.

Juttu julkaistiin Hämeenlinnan Viikkouutisissa 28.10.2011.

Päivän lehti

22.2.2020