Uutiset

NCC ryhtyy rakennuttamaan moottoritien katetta

Moottoritien kattaminen Hämeenlinnan keskustan kohdalla on varmistunut, kun rakennusliike NCC:n hallitus on tehnyt päätöksen toteuttaa moottoritien kate.

Käytännössä se tarkoittaa, että työt voidaan aloittaa heti, jos markkinaoikeus antaa luvan. Sillä on käsittelyssään Soraset oy:n valitus, joka koskee katetunnelin kilpailutusta. Markkinaoikeuden päätettävissä on, voidaanko hanke silti aloittaa.

-NCC:n päätös on merkittävä, perustavaa laatua oleva askel eteenpäin tässä hankkeessa, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo.

-Olemme hakeneet markkinaoikeudelta lupaa aloittaa. Tämä asia etenee siellä yhden tuomarin päätöksellä. Arvelen, että aikaa menee pari kuukautta, mutta varmahan siitä ei voi olla.

Hankkeen etenemiseen vaikuttaa myös se, myöntääkö Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto maanantaina 11 miljoonan lisämäärärahan tälle vuodelle katetunnelin rakentamiseen. Tosin tuosta rahasta suuri osa tulee myöhemmin takasin NCC:ltä.

Kaupunki vastaa hankkeessa silloista, rampeista ja katetta ympäröivistä liikennejärjestelyistä.

Moottoritien katteelle tulee kauppakeskus sekä useita asuinkerrostaloja.

Kansi rakennetaan Paasikiventien ja Turuntien väliselle osuudelle. Kustannusarvio on 150-200 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus on noin 12 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että kauppakeskus avataan vuonna 2014. (HäSa)