Uutiset

Nelikymppistä miestä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista Joensuussa – Poliisi: Kuvasi ainakin yhtä uhria salaa

Alaikäisiä uhreja on poliisin mukaan viisi.

Poliisi epäilee nelikymppistä miestä useista lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista Joensuussa, poliisi kertoi keskiviikkona.

Esitutkinta sai alkunsa tammikuussa, kun poliisi ryhtyi tutkimaan miestä puolisonsa pahoinpitelystä. Nainen kertoi poliisille, että mies oli vuosia kestäneen parisuhteen aikana pahoinpidellyt häntä toistuvasti.

Kun poliisi jatkoi tapauksen selvittämistä, uusia rikosepäilyjä heräsi. Poliisi epäilee, että mies on myös hyväksikäyttänyt kahta lasta naisen lähipiiristä.

Poliisin mukaan toisen uhrin kohdalla epäillään törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja toisen uhrin kohdalla perusmuotoista lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Poliisi on tutkinut miestä myös useista muista rikoksista, joissa uhreina ovat samat kaksi lasta. Poliisin mukaan epäiltyjä rikoksia ovat pahoinpitely, laiton uhkaus, kunnianloukkaus ja salakatselu.

Salakatseluepäilyyn liittyen miestä epäillään myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien valmistamisesta ja hallussapidosta. Poliisin mukaan esitutkinnassa oli merkittävässä roolissa miehen puhelimista ja tietokoneilta löytynyt materiaali.

Syytti toista miestä perättömästi seksuaalirikoksista

Miestä epäillään myös lasten kolmeen kaveriin kohdistuneista rikoksista. Yhden uhrin kohdalla rikosnimike on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, toisen kohdalla laiton uhkaus ja kolmannen kohdalla lievä pahoinpitely.

Lisäksi miestä epäillään naisen ja lasten lähipiiriin kuuluvan miehen kunnianloukkauksesta. Poliisin mukaan epäilty oli esittänyt uhrista perättömiä väitteitä, joiden mukaan tämä olisi syyllistynyt seksuaalirikoksiin.

42-vuotias mies vangittiin jo tammikuussa ja hän on edelleen vangittuna. Esitutkinnassa mies on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syytteet käsitellään aikanaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Lue myös: Netissä leviää äärimmäistä julmuutta, mutta Suomen laki sulkee siltä silmänsä – Lastenraiskausoppaan jakaminen ei johda rangaistukseen