fbpx
Uutiset

Neljä ihmistä on kuollut ja yli 1 500 evakuoitu Espanjassa – tietunnelit täyttyvät vedestä ja lentokenttiä on suljettu

Vakavat tulvat ovat vaatineet kahden päivän aikana neljän ihmisen hengen Espanjassa.
Pelastustiimin jäsenet yrittivät pelastaa ajoneuvoillaan tunneliin jumiin jääneitä ihmisiä Pilar de la Horadadassa, Espanjan Alicantessa perjantaina. Kuva: MORELL
Pelastustiimin jäsenet yrittivät pelastaa ajoneuvoillaan tunneliin jumiin jääneitä ihmisiä Pilar de la Horadadassa, Espanjan Alicantessa perjantaina. Kuva: MORELL

Kahden päivän aikana neljä ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Espanjassa. Kovat sateet ovat muuttaneet tiet rajuiksi virroiksi ja saaneet joet äärimmilleen. Virtaava tulvavesi on pyyhkäissyt mukaansa autoja ja aiheuttanut yli 1 500 ihmisten evakuoimisen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Perjantaina kaksi lentokenttää ja kymmeniä teitä suljettiin, ja paikallinen junaliikenne seisahtui Espanjan kaakkoisosissa.

Tulvien takia suljettiin Murcian lentokenttä sekä yksi Almerian lentokentistä, joka avattiin myöhemmin perjantaina uudelleen.

Joillain alueilla tietunnelit olivat perjantaina täyttyneet vedellä lähes tunnelin katossa sijaitsevaan valaistukseen saakka, ja osa ajoneuvoista oli lähes täysin uppeluksissa.

Kolme kuolonuhria

Perjantaina yksi ihminen kuoli yritettyään ajaa tulvivan tunnelin läpi. Torstaina 51-vuotias nainen ja hänen 61-vuotias veljensä löytyivät kuolleina katolleen joutuneesta autosta, joka oli suistunut tulvivalta tieltä Valenciassa.

Pelastustyöntekijät ovat pelastaneet tunneleihin ja lentokentille loukkuun jääneitä ihmisiä. Ihmisiä on pelastettu myös esimerkiksi veden alle jääneiltä valtateiltä Valencian ja Murcian alueilla.

Apuna pelastustöissä on käytetty helikopteria ja veneitä. Eräs pelastustyöntekijä kertoi Reutersille pelastaneensa miehen, joka roikkui kiinni liikennemerkissä.

Ennätyksellinen sademäärä

Joillain alueilla päivittäiset sademäärät ovat olleet ennätyksellisiä ajankohtaan nähden.

– Tilanne on kriittinen, koko kaupunki on täynnä vettä, sanoi Mario Carvera, Alcazerin kaupunkin pormestari Espanjan valtion tv-kanavalle Reutersin mukaan.

Viranomaiset kertoivat torstaina Reutersille, että Valencian rannikkokaupungissa Ontinyentissä oli tuolloin satanut yli 300 millimetriä, millaista ei ole nähty vuosisataan.

Juttua päivitetty 13.9.2019 klo 17.55. Lisätty uusia tietoja.

Menot