Uutiset

Neljä omaa ottelijaa juhlakehään

Hämeenlinnan Kisa saa neljä nyrkkeilijää lauantaina Tavastia-areenassa iskettäviin seuran 100-vuotisjuhlakisoihin. Perinteikkään seuran ykkösottelijana kehään nousee lähes sadan ottelun kokemuksella 28-vuotias Psdkmohanad Hussein, joka ottelee 69 kilon sarjassa. Kovalyöntinen irakilainen on otellut Suomessa vasta kolme ottelua, joista saaliina on kaksi voittoa.

Edellisessä ottelussaan lokakuussa Forssassa Hussein kukisti Lahden Kalevaa edustavan Roni Reimin tuomariäänin 2–1.

Kisalaisista yleisessä sarjassa lauantaina ottelee myös sarjan 75 kiloa Valtteri Väänänen. Seuran naisista kehään nousevat puolestaan sarjan 75 kiloa Sanni Laakso ja B-juniori Miisa Lindström (63 kilon sarja).

Viideskin kisalainen saatetaan nähdä Tavastia-areenan kehässä, jos debyyttiotteluaan odottelevalle C-juniorille Elmeri Keskitalolle löytyy vastustaja.

Kisan juhlakisoihin on ilmoittautunut reilut 40 ottelijaa.

– Lopullinen osallistujamäärähän perinteisesti selviää vasta kisapäivän aamuna, jolloin myös ottelulistat päästään laatimaan. Ainakin viitisentoista matsia pitäisi saada järjestettyä, kaavailee Kisan nyrkkeilyjaoston puheenjohtaja Antero Kainulainen.

Hämeenlinnan Kisan salilla Poltinaholla kävi kova mäiske maanantain harjoituksissa. Mukana oli seuran kilpanyrkkeilijöitä ja miesten kuntoryhmän iskijöitä.

– Meillä on porukassa kahdeksan kilpanyrkkeilijää ja miesten ja naisten kuntoryhmissä yhteensä reilut 50 harrastajaa. Ilahduttavaa on myös se, että salille on taas ilmestynyt 3–4 uutta junioria, joilla tuntuu intoa piisaavan. Tässä lajissa tosin vaihtuvuus on aika suurta – syksyllä tulee aina uutta porukkaa, mutta seuraavana kesänä he taas katoavat. Kontaktilajeissa kynnys nousta kisakehään aika korkea, ja jo harjoitusmatsienkin ottaminen on monelle vaikeaa, Kainulainen myöntää.

Kainulaisella ja Kisan muilla valmentajilla ei käy kuitenkaan aika pitkäksi. Kainulainen valmentaa seuran kilpanyrkkeilijöitä yhdessä Jari Malmisuon kanssa, ja kuntonyrkkeilijöiden hikoilusta vastaa viisi uutta vetäjää.

– Malmisuon Jari vastaa Laakson Sannin valmennuksesta ja minä hoitelen muut kilparyhmäläiset. Hienoa oli, että saimme koulutettua myös kuntoryhmille valmentajia, Kainulainen pohtii.

Hämeenlinnan Kisan 100-vuotisjuhlakisat nyrkkeillään lauantaina Tavastia-areenassa (entinen Punaportin liikuntahalli) kello 13 alkaen.

Kisoissa otellaan kaikissa sarjoissa ja painoluokissa: A–D-juniorit (tytöt ja pojat) sekä Y ja N (yleinen ja naiset). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic